logo

Само 10 процента от жителите на Дубай са правоверни мюсюлмани

Само 10 процента от жителите на Дубай са правоверни мюсюлмани

Столицата на ОАЕ е учудващо толерантна за тези географски ширини

Като преди всяко пътуване и преди това до Дубай аз изучавах какво има написано в мрежата. Дотогава бях с впечатлението, че почти всички хора в тази красива страна са правоверни мюсюлмани. Но когато прекарах една седмица тук, разбрах, че всичко не е толкова просто, пише  българин, завърнал се наскоро от ОАЕ.

 

Първо, повечето от жителите са пришълци. Според някои оценки те вече са над 90%. Затова всички те, по един или друг начин, носят със себе си своите традиции.

Например, изглежда, че само тези 10% от местните жители ходят тук в напълно затворени дрехи. Останалите, които са мнозинство, ходят както си искат. Открити ръце, рамене и дори крака.

7 чудеса на света, които разочароват. Но никой няма да си признае, че се е минал

Много двойки се държат за ръце, въпреки че това е забранено, както и проявата на чувства между хората, на обществени места.


Но най-вече бях изненадан от наличието на така наречените "масажни центрове". Реклами, под формата на цветни визитни картички, с образа на привлекателни момичета, се раздават директно на пешеходните пътеки. Също така се слагат под чистачките и в прозорците на паркираните коли.

Радиация ли!? Край Чернобил е пълно със столетници!

За мен стана интересно и аз се обадих на един от телефоните. Там ми казаха, че в допълнение към масажа, те предоставят и всякакви други видове "релаксиращи" услуги. Поясниха, че има експерти от почти всички националности.


Момичета от Иран, Индия, Русия, Турция, Мароко, Тайланд са готови да направят масаж и не само, от общо 50 дирхама (около 1000 рубли). Точно това не очаквах от ОАЕ.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай