logo

Странните хигиенни навици по света

Странните хигиенни навици по света

Ще се изненадате да научите колко различни са възприятията по този въпрос на хората от различните държави

Хигиенните навици на някои хора могат истински да те отблъснат. Истината обаче е, че те зависят не толкова от общоприети медицински факти, отговарящи за доброто здраве, а от културата. Ще се изненадате да научите колко различни са възприятията по този въпрос на хората от различните държави.

Във Франция например не е прието да се мият ръцете след тоалетна или преди хранене. В редица домове дори няма сапун. Така че си носете у себе си течен или най-малкото мокри кърпички.

Къщи от пяна са последната мода в Япония

В Бразилия обръщат огромно внимание на устната си хигиена. Зъбите са поставени на пиедестал. Бразилците ги почистват щателно след всяко хранене, независимо къде се намират – у дома, на публично място, в офиса, на улицата. Когато излизат, могат да забравят ключовете си, но не и четката си за зъби.

В Китай хората нямат навика да мият собственоръчно косата си. Вместо това ходят на фризьор. И това изобщо не е свързано с подстригване или прическа. Отивате на фризьор само за да измиете косата си – най-често 2-3 пъти седмично. Имайте предвид обаче, че ако го пробвате, трябва да си предвидите поне половин час, защото измиването на косата в един китайски фризьорски салон е истински ритуал с масаж на скалпа и втриване на всякакви ароматни мазила и подхранващи препарати.  

В Сингапур чистотата се поддържа безупречно. Ако сте забравили например да пуснете водата в обществена тоалетна и полицията научи, ви очаква солена глоба до 500 долара.

Работници в ресторант разказат каква храна никога няма да поръчат

Японците се къпят в една вана. За тях това е ритуал за отпускане, така че преди това хората се измиват под душ. Мъжът в семейството е първият, който отива в банята, след това се изреждат и всички останали по старшинство. В някои къщи използваната вода отива в пералнята, където се използва повторно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай