logo

Тези световни локации имат 200 мъгливи дни в годината

Тези световни локации имат 200 мъгливи дни в годината

Край една от тях е потънал "Титаник"

Много места по света не могат да видят слънцето през по-голямата част от годината, а в едно от най-мъгливите е сниман известен филм на ужасите на Джон Карпентър.

Дните без слънце и могат да ни развалят настроението, а жителите на Гранд Банкс на канадския остров Нюфаундленд се опитват да останат „нормални“ и търсят изпускателни клапани за тези 200 мъгливи дни от годината, за да не „превъртят“.

Титаник потъва недалеч от Гранд Банкс през 1912 година. Там мъглата е често срещана поради сблъсъка на студени и горещи течения, а ситуацията е подобна на югозападния бряг на полуостров Авалон.

Сред най-мъгливите дестинации в света е Калифорнийският Пойнт Рейес, който е най-ветровитото място в света. Това е мястото, където е заснет филмът „Мъгла“.

Градът, който навършва 500 години и може да ви замае главата

Едно от най-мъгливите места в Европа е долината на река По в Италия, но с годините и изменението на климата жителите могат да дишат все повече и повече и да виждат слънцето.


В Африка пустинята Намиб често е покрита в сиво - до 180 дни в годината. Тази пустиня е една от най-старите и най-големите в света и е единствената, която има достъп до море.

Феномен на природата: Омагьосано дърво, което живее срещу всички правила

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай