logo

В този исторически СПА център ще ви пуснат, само ако сте чисто голи

В този исторически СПА център ще ви пуснат, само ако сте чисто голи

Басейнът му е един от най-големите в цяла Европа

В сърцето на Мюнхен се намира историческият СПА комплекс Müllersches Volksbad, разположен в красива сграда с класическа архитектура. На разположение на посетителите има два басейна за плуване, римска парна баня, бани, масаж, разкрасителни процедури.

Сред най-забележителните неща в него са дългият цели 31 метра плувен басейн и по-малкият 18-метров басейн. Първият е един от най-големите в цяла Европа.

2 в 1: СПА и сафари – вижте най-доброто място за това в цяла Африка

Докато си приготвяте кърпата, банските и чехлите, обаче, бъдете готови за голяма изненада. В част от комплекса могат да ви изгонят, ако сте с дрехи. Дори само по бански. Тях можете да носите единствено в басейните.

Оказва се на за влизане в СПА зоната трябва да си оставите всички дрехи. Разхождането в тази чааст от комплекса с дрехи е грубо нарушение на правилата и за такова нарушение ще помолят посетителите да напуснат комлекса. Не е излишно да се спомене, че няма разделение между мъже и жени в центъра.

Тази политика е наложена заради немската „култура на свободните тела“, според която голотата не се възприема като нещо, от което трябва да се притеснява човек, и не носи сексуален подтекст. По същия начин и в обществените бани, където едновременно има и мъже и жени, никой не заглежда никого и не проявява никакъв нездрав интерес.

Веднъж захвърлили дрехи и задръжки, ще можете да се насладите на цял набор от водни удоволствия. Специално място заема римската парна баня, намираща се в отделен открит двор. Там има няколко малки горещи стаички с различна температура, достигаща до 45 градуса.

Във финландската сауна с разноцветни светлини температурата стига до 95 градуса по Целзий. След нея можете да се потопите с хладен басейн, където водата е само 15 градуса.

7 екстремни СПА терапии от целия свят – от някои ще ви се изправят косите

Отделно има гореща вана, стаички за релакс, масажи и разкрасителни процедури.

Важно е да се отбележи, че по традиция, останала от миналото, има специални дни от седмицата, които са отворени само за жени. През останалото време мъже и жени ползват услугите без никакво разделение.

След като сте се насладили на водните удоволствия и сте се потопили в атмосфера на пълен релакс, можете да посетите ресторанта или приятното кафене с бирена градина.