logo

Американските ресторанти, в които може да ядеш до пръсване за малко пари

Американските ресторанти, в които може да ядеш до пръсване за малко пари

Много хора, които пристигат в САЩ, веднага се сблъскват със затлъстяването, тъй като системата за обществено храните там е толкова агресивна и същевременно щедра откъм предлагане, че дори и в ресторантите никой не се скъпи по отношение на порциите. 

Ресторантската култура е дотолкова популярна в Америка, че средностатистическият жител на страната се храни вън от къщи поне 4-5 пъти седмично. 

Броят на различните типове кухни е толкова голям, че за тях може да бъде написана енциклопедия. Днес, обаче, ще отделим внимание на един малко по-различен вид ресторанти. Това са т. нар. бюфети, в които може да ядеш колкото искаш след заплащане на такса вход. 

8 ястия, които трябва да опитате в Румъния (СНИМКИ)

Едно от такива популярни места в Америка е Ichiban — мрежа от ресторанти за китайска и японска храна.

Цените за вход в тези бюфети варират в зависимост от това колко е часа и в кои райони на САЩ са те. Средно за вход се плаща от 8 до 10 долара. Допълнително се заплаща за напитки. 

Като правило атмосферата в подобни ресторанти е доста кичозна - все едно сте в билиардна, караоке клуб или детска градина едновременно. 

За клиентите, които за първи път са попаднали в подобен бюфет или бистро, ще е много трудно да се ориентират - изборът е наистина огромен и ще им се прииска да опитат от всичко. Но не бързайте, обиколете редиците с храна, прочетете описанието й и си вземете колкото действително ще изядете. 

Може да се смеем на чукчите, но средната им заплата е 2930 лева

В ресторантите от този тип има и секции с плодове, приготвени по различен начин - на грил, в уок, мариновани или във фритюрника. Има всякакви видове меса и риби, ориз, суш и още много други деликатеси. Изборът е толкова богат, че ще ви се прииска да опитате от всичко. Добро е сушито, сашими, пилето в сладко кисел сос, скариди на грил, китайски пелети и ребра на барбекю.

И ако в края на този пир ви останат още сили, може да завършите трапезата с десерт - торта, шоколадов пудинг с плодове или сладолед. 

Разбира се, тези заведения няма как да бъдат сравнени със скъпите ресторанти, но и те носят своята особеност. 

И все пак помнете, че не трябва да се тъпчите с храна, да се насладите на вкусовете./pochivka.blitz.bg. 
 

Коментирай