logo

Арестуваха шестима летищни служители за скандално престъпление

Арестуваха шестима летищни служители за скандално престъпление

Проведени са 10 обиска в жилищни и 18 обиска в нежилищни помещения в района на Порто

Шестима служители на летището в Порто са заловени при специализирана полицейска операция на португалската полиция. Те са обвинени за това, че са крали багаж на пътници и самолетни товари.

Според съобщението на полицията, „служители на компании, предоставящи услуги в зоните за багаж и товари, са откраднали предмети от багажа на пътници, както и от товарите за внос и износ“.

Защо пилотите на самолети нямат бради

„През отвори или с разбиване, те откраднали неща като дрехи, обувки, електронно оборудване, бижута, часовници, пари и други неща“, посочват още от полицията.

По време на операцията, проведена от отдела за разследване на престъпления, с помощта на подразделението за летищна сигурност, са арестувани шестима мъже на възраст между 42 и 59 години.

По време на претърсванията на домовете им някои от откраднатите неща са били намерени – лаптопи, таблети, мобилни телефони и колонки, часовници, дрехи и раници.

С този хитър трик ще си вкарате безплатно допълнително багаж в самолета

Проведени са 10 обиска в жилищни и 18 обиска в нежилищни помещения в района на Мая, Вила до Конде, Вила Нова де Гая и и Гондомар в района на Порто, съобщава theportugalnews.com.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ограбен

Ограбен 06.06.2022 13:13

Те тия на летище Варна ,редовно тарашат багажа.И на тях някой трябва да им спретне една акция.