logo

С този хитър трик ще си вкарате безплатно допълнително багаж в самолета

С този хитър трик ще си вкарате безплатно допълнително багаж в самолета

Няма нищо по-неприятно от това нещо да се обърка на летището, но един стюард има решение

Лятото чука на вратата и след като много хора две години подред пропуснаха лятната си почивка, сега нямат търпение да се отправят към най-слънчевите дестинации в следващите месеци. Подготовката за пътуване, обаче, може да отнеме доста време – от резервациите и документите до стягането на багажа.

Няма нищо по-неприятно от това нещо да се обърка на летището. И тъй като повечето авиокомпании имат строги правила за багажа в самолетите, като нищо може да се окаже, че багажът ви надхвърля лимитите и трябва да платите допълнителни солени такси за него.

Един стюард, обаче, разкрива хитър трик, с който ще можете да си вкарате допълнителна чанта с багаж в салона, без да ви се налага да плащате за нея.

Блогърка показа странна техника за стягане на багаж и всички се влюбиха в нея ВИДЕО

Мигел Муньоз, който е стюард от 10 години, сподели идеята си пред Express.co.uk. Нарича я „безмитния номер“ и разкрива, че с торбичка от безмитен магазин можете да вземете допълнителен ръчен багаж със себе си в салона.

Причината за това е, че торбичките от безмитния магазин (duty-free) не се смятат за ръчен багаж. Повечето хора не са наясно с това правило, а то може да е много полезно за пътуващите, които не могат да напъхат в куфара всичко, което им е нужно.

Мигел обяснява: „Ако имате нещо, което не се събира в куфара, или искате да си вземете допълнителна чанта в самолета, ето го начинът. Всичко, което трябва да направите, е да носите торбичка от безмитния магазин. Или да помолите да ви дадат такава в безмитния магазин на летището и да сложите каквото ви трябва в нея“.

Той подчертава, че „очевидно пространството в самолета е ограничено“, но поне можете да си вземете още една торба с вас в салона.

Много авиокомпании, включително нискобюджетни, имат строги правила по този въпрос и позволяват на пътниците да носят само една малка торба със себе си като ръчен багаж безплатно. Тя трябва да може да се побирап од седалката. Повечето превозвачи таксуват допълнително пътници, които носят допълнителен ръчен багаж или куфари със себе си.

Номерът на Мигел може да се приложи и ако чекираният ви багаж е над позволеното тегло и авиокомпанията иска да ви таксува за свръхтегло. Можете просто да извадите някои неща от куфара си, за да намалите теглото, и да ги вземете със себе си на борда в безмитна торбичка.

„Вече знаете. Ако се окажете в такава ситуация, просто сложете каквото ви трябва в торбичка от безмитен магазин. Моля!“, казва стюардът.

Ще се шокирате кое е най-мръсното място на летището – не е тоалетната

Мигел посочва, че самият той използвал този трик, когато пътува, и повечето салонни служители изобщо не разбират какво правите. „Знам този трик, защото винаги го правя, когато летя като пътник. И когато видя хора, които се качват на борда с безмитни торбички, които изглеждат МНОГО пълни, винаги предполагам, че ги използват със същата цел, тъй като очевидно не съдържат само един парфюм или бутилка вино“, посочва той.

„Но много от служителите не знаят това, а повечето не го осъзнават. Ако се качите на борда с един багаж, който ви е позволен, и една торбичка от безмитния магазин с ваши принадлежности вътре, никой няма да ви каже нищо“, добавя Мигел.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

хихихи

хихихи 22.05.2022 18:38

Само дето, проверката е преди безмитния магазин:))))

PaulaFox

PaulaFox 23.05.2022 21:24

❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062