logo

Безценни съвети от стюардесите! Какво не трябва да ядете и да пиете в самолета

Безценни съвети от стюардесите! Какво не трябва да ядете и да пиете в самолета

Всяка авиокомпания предоставя достатъчно разнообразно хранене по време на дългите полети. Някои превозвачи предлагат на пътниците си да похапнат дори и при по-кратки пътувания. Но независимо от примамливостта на различните храни и напитки, е добре да се въздържите от някои от тях - просто заради вашата безопасност.

Ще ви се стори странно, но на едно от първите места в списъка е кафето. Първо, едва ли ще е с добро качество. Второ - самите машини не се чистят особено добре, просто ги оплакват с вода.

Вижте основните заблуди за живота в Ню Йорк

Много от пътниците изпитват по време на полет дискомпорт, свързан с обездвижването и нарушената работа на сръвоносните съдове, важно е да предотвратите това, най-вече - като не преяждане или пък не приемате тежка храна.

Преди полет може да разгледате списъка с ястия, които се предлагат и да си поръчате по-леко меню. Добре е да се запасите с обикновена, негазирана вода, но имайте предвид, че някои компании разрешават да пренасяте със себе си на борда само малка бутилка заради правилата за безопасност.

Да бъдеш жена в тази страна - никакви права, само задължения и бой

Изкушението, особено по време на дълъг полет, е голямо, защото хората нямат какво да правят и често поднасянето на самолетното меню е нещо, което ще ги разсее. За други полетът е стрес и приемът на храна им помага да се освободят от него. И все пак, вместо да се отдадете на хранене, е по-добре да се отпуснете, да гледате някой филм или да почетете книга, това ще ви донесе много повече полза.

Някои специалисти съветват да се въздържите от храна, която задължително трябва да се сервира гореща. Проблемът е в това, че тази храна първо се готви, след това се размразява, после още веднъж се загрява и така нейните качества са доста съмнителни. Освен това, не трябва да забравяте, че по време на полет със самолет вкусовите ви възприятия към храната се различават от това, което усещате на земята.

Ръчен багаж в самолета – всичко, което трябва да знаете

Когато самолетът, например, се намира на височина 10 км, влажността в самолета е едва 12% - това е дори по-малко, отколкото в пустинята. Същевременно налягането е ниско и заради всичките тези фактори вкусовите рецептори отслабват, но това се отнася само за сладкото и соленото. Киселата, горчива и остра храна човек възприема, на практика, без промяна.

Затова, когато авиокомпаниите приготвят храна за пътниците, те усилват вкуса на определени съставки, които отговарят точно за сладкото и соленото. Така че, ако по време на полет ви предложат нещо сладко, имайте предвид, че количеството захар е много повече, отколкото бихте усетили в действителност. Същото се отнася и до солта.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай