logo

Вижте основните заблуди за живота в Ню Йорк

Вижте основните заблуди за живота в Ню Йорк

Няма гаранция, че на втория ден ще намерите приятели тук

Всички сме гледали филми и сме чели романи за Ню Йорк и това какво е да живееш в такъв град. Неизбежно се разпространяват много митове и заблуди относно живота тук. Ето някои от най-разпространените:

Скритите знаци на масоните в Санкт Петербург (СНИМКИ)

1. Всеки, който живее в Горен Ийст Сайд, дори през зимата, ходи само на токчета, в прекрасни рокли и с диамантени пръстени.

Има много обикновени хора в Горен Ийст Сайд, които, както всички останали, не слагат тонове грим и не носят най-скъпите бижута, когато излизат да пазаруват или изхвърлят боклука. В допълнение, зимите в Ню Йорк са доста студени, така че през зимата в тази област е по-трудно да се види момиче с високи токчета, отколкото момиче с ботуши.

2. В Ню Йорк няма малки апартаменти, както и апартаменти с преходни стаи.

Всъщност, Ню Йорк е пълен с малки апартаменти, които при планирането си приличат на апартаментите от обикновена пететажна сграда почти навсякъде по света. В допълнение, много стари апартаменти дори в най-елитните райони имат преходни стаи. Факт е, че в миналато това са били стаите, предназначени за слугите.

Най-дълбокият басейн в света отваря врати в Полша (СНИМКИ)

3. В Ню Йорк е много лесно да отидете в нощен клуб или на затворено парти, ако изглеждате добре.

Най-често влизането в клуб може да бъде доста трудно, а за да се пие алкохол, трябва да сте над определена възраст. Винаги трябва да носите със себе си паспорт, защото дори най-разбраният млад барман няма да ви продаде коктейл без сертификат.

4. В Ню Йорк е много лесно да направите приятели

Всъщност намирането на приятели дори в такъв огромен метрополис е доста трудно. Вашите съседи не винаги ще ви донесат топла супа, когато сте болни, а непознати ще се опитват да ви заговорят в красив бар.

5. Постоянно купуват кафе и сладкиши от кафенето, а след това организират голяма късна закуска вкъщи

Ню Йорк е много оживен град. Много хора започват работа в 8 часа. Повечето жители нямат възможност да отделят много време за закуска, така че в пекарните и кафенетата сутрин няма опашки.

6. Всеки взема такси, което лесно можете да се хване от улицата

7 факта за китайците, които ще ви шокират и вдъхновят

Ако живеете в голям град, знаете, че е много трудно да си вземете такси, много по-добре е да го поръчате. Такситата в Ню Йорк често са заети, така че е много по-безопасно да резервирате кола предварително. В допълнение, повечето жители нямат възможност постоянно да плащат доста големи суми за пътуване с такси. Те предпочитат обществения транспорт.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай