logo

Скритите знаци на масоните в Санкт Петербург (СНИМКИ)

Скритите знаци на масоните в Санкт Петербург (СНИМКИ)

Орденът на Масоните се е разпространил из целия свят и бившата столица на Русия не прави изключение

Орденът на Масоните се е разпространил из целия свят и бившата столица на Русия Санкт Петербург не прави изключение. Знаците на масоните се виждат из целия град.

Основан на 27 май 1703 г. от цар Петър I, Санкт Петербург е столица на Руската империя в продължение на повече от два века (1713 – 1728, 1732 – 1918), с изключение на четиригодишния период 1728 – 1732, когато Петър II премества столицата в Москва. След Октомврийската революция, на 5 март 1918 г. от съображения за сигурност Ленин отново премества столицата в Москва, но и днес градът често е наричан „северната столица на Русия“.

Ето местата, където „свободните зидари“ са скрили знаците си.

Арктически студ ли? В най-студеното село на света животът на минус 40 градуса тече с пълна сила

Александро-Невската лавра

Построената през 1786 година църква има масонски знак триъгълник с излизащи от него лъчи.

Казанската катедрала

Предната част е известна със своя триъгълник с лъчи, който поради големия мащаб се забелязва отдалеч.

Александрийският стълб

Стълбът, намиращ се в центъра на града има класическия символ на масоните „всевиждащото око“.

Ротондата

Друга сграда с масонски символ върху нея е Ротондата - намира се на улица „Грахова“ 57. В нея често се провеждали масонски събрания.

Катедралата "Свети Самсон"

Отново виждаме знака на „всевиждащото око“ върху християнска църква. Сградата била проектирана от швейцарския архитект Трезини.

Санкт Петербург е известен още като Северната Венеция заради красивите си канали, над които се извисяват дворци. Той успява да се опази от агресивната социалистическа архитектура, наложена в периода на управление на Сталин в цялата страна. Грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати.

Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност.

Дивата, бързо течаща река Нева, опасана от украсени мостове, минава през образци на най-изтънчена архитектура. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани.

Сътвореният от Петър I Велики „Прозорец към Европа”, който е свидетел на революцията, променила света, си възвръща имперския блясък. В историческото му сърце се разкриват грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са в неговата душа.

Племето, в което живеят последните ловци на човешки черепи (СНИМКИ)

Петкилометровата главна улица „Невски проспект“ е пълна с кафенета и магазини, вместени между дворците по брега на Нева. Зимният дворец, със своите 1057 стаи и 117 стълбища, е само една от шестте великолепни сгради, които оформят Националния музей Ермитаж.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай