logo

Български туристи разкриха какъв забранен чай трябва да пиете, ако искате да...

Български туристи разкриха какъв забранен чай трябва да пиете, ако искате да...

Много от посетителите на Боливия и Чили се оплакват от височинна болест

На една от специализираните страници за пътешествия във Фейсбук българска туристка се интересува какви са препоръките за Боливия и Чили. Тя признава, че преди години е била в Тибет и е имала неприятен опит заради височината. 

"Предстои ми пътуване до Боливия и Чили с директно кацане в Ла Пас, без възможност за аклиматизация. Преди 7 години прекарах 6 дни в Тибет - през цялото време се чувствах замаяна и не ми достигаше въздух, но бях и с гнойна ангина.

Въпреки това, обиколих всички места по програмата, стигнах и до 5500 метра. Та тъй като Чили ми е мечта, бихте ли ми дали съвети за 5 дневно оцеляване в Боливия?"

Най-високата столица измисли страхотен начин за справяне със задръстванията (СНИМКИ/ВИДЕО)

Повечето от българите, били там, признават, че са оцелели с помощта на чая от... кока. В Европа той е забранен и се води наркотично вещество. 

Ето и съветите на останалите:

"Бях в Боливия за 1 месец, препоръчвам горещо редовно пиене на чай от кока, помага за свикването с разредения кислород.

Аз приемах месец преди да отида всеки ден по 1 чаша чай от кока и нямах никакъв проблем при престоя ми в Ла Пас, иначе симптомите са задуха и умора." 

"Не съм усетила никакви ефекти от чая, нито превъзбуда, нито еуфория, в последствие разбрах, че консумацията му е довела до това да нямам никакви симптоми на височинна болест."

Други разкриват, че са използвали и медикаменти:

"Вземете си хапчета за височинна болест. Има също течен кислород на малки шишенца на Амазон. Аз си слагам по 10-15 капки в малка бутилка вода и пия периодично, когато съм на висока надморска височина. Помага и при мигрена."

Невероятно, но Лима е гастрономическата столица на света

И да, наистина не може да си пренесете листата от кока, дори и да сте се пристрастили към този чай:

"Да имате предвид че листата от кока не се пренасят през границата. Третират се като трафик на наркотици. В държавите в Адните се толерират. Ако искате да си донесете в Европа, мисля че е позволено да се купи чай на пакетчета."

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай