"CNN" избра две места от нашия регион сред най-красивите в света

"CNN" избра две места от нашия регион сред най-красивите в света

На първо място е непроходимата гора Бвинди

Медийната къща "CNN" открои в свой репортаж най-красивите места в света. Сред тях са две от страните, разположени в нашия регион, а именно Плитвичките езера в Хърватия и Блед в Словения.

"CNN" представи списък с 25-те най-красиви места в света. В своите репортажи те разкриват какви природни красоти са очаровали техните редактори и журналисти, а с особено внимание пишат какви водни райски кътчета има на Балканите.

Беше невъзможно да се вземе единодушно решение кои са най-красивите места по света. Този списък е само едно добро начало за планиране на вашето пътуване, според CNN. Най-доброто от най-доброто включва списък с грандиозни дестинации по света, като буйните гори на Африка, пустините на Латинска Америка, водните райски кътчета на Балканите и градовете на Близкия изток.

Бюджетни пътeшествия: 5 от най-евтините дестинации

За езерото Блед CNN съобщава, че има яркосиня вода, отразяваща Юлианските Алпи, в средата на което има известна църква, кацнала на остров. През последните години езерото Блед се превърна в една от най-популярните дестинации в Европа.

Изумрудената красота на езерото Блед - перлата на Словения (СНИМКИ) -  Любопитно - DarikNews.bg

За Хърватия CNN посочва, че тя е известна от години като най-доброто европейско място за почивка. Красотата на Националния парк Плитвички езера, който се радва на статут на защитена природа от 1949 г., е особено забележителна. На мястото има 16 езера, свързани с водопади, които постоянно променят скалните образувания, през които текат.

Селото с най-известните вятърни мелници

Национален парк Бвинди | Pochivka.com

Най-красивото място в света според CNN е непроходимата гора Бвинди в Уганда.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай