Чужденци посетиха Белград и посочиха какво ги изтормози най-много

Чужденци посетиха Белград и посочиха какво ги изтормози най-много

„За съжаление цените на напитките са еднакви за всички“, съчувстват местните хора

След като решил да посети Сърбия в свое самостоятелно пътуване, чужденец разказа, че е възхитен от Белград, описвайки го като един от най-добрите градове в Европа. Имало, обаче нещо, което го разочарова.

В анонимния си пост в Reddit чужденецът похвали сръбската столица, но написа, че има едно нещо, което го е измъчвало всеки ден по време на пътуването и то се отнася до срещите с хора.

10 факта за Сърбия, на които трудно ще повярвате

„Белград е един от най-добрите градове за нощен живот, които някога съм виждал в Европа, но по ирония на съдбата това е проблем за един самотен пътешественик. Дни наред се мъча да се запозная с хора тук.

Всички в заведенията тук са приятели, които седят заедно на масата, всички се познават и са в тесни групи. Освен това нощните клубове са пълни с ВИП маси, които трябва да бъдат запазени, а цените на напитките са направени за чужденци “, пише той.

"Веднъж като се запознаеш с някого, всички се оправя", посочи мъжът.

С изказването си той накара мнозина - както сърби, така и чужденци, да му обяснят, че проблемът не е в него, а просто сърбите не са склонни да се обръщат първи към чужденците. Това, казват, оставят на чужденците.

„Сърбите рядко се обръщат първи към чужденците, освен ако не са представени на групата от някой, който вече е приятел“ .

„Като пълен интроверт те разбирам, със сигурност можеш да срещнеш хора, когато излизаш, но просто трябва да си наистина екстровертен и харизматичен“ .

„За съжаление цените на напитките са еднакви за всички“.

„Тук се срещаш най-вече с хора. Така беше, когато за първи път дойдох в Белград. Веднъж срещнеш ли се с хора, това може да е като ефект на доминото и можеш да срещнеш много хора бързо“.

Вижте какво чудо имат в Сърбия - гледката е поразителна ВИДЕО

„Моето мнение е, че в сравнение с Белград, в другите градове хората са много по-отворени“.

„Наистина имам различен опит, хората в Белград се обръщаха към мен и когато исках, и когато не исках“, пишат коментиращи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай