logo

Цял свят чете за Несебър, милиони научиха за неговите богатства

Цял свят чете за Несебър, милиони научиха за неговите богатства

Статията е публикувана в  Yahoo, но вече се разпространява в онлайн медии на различни езици

Милиони читатели по цял свят прочетоха за мистиката на Стария Несебър, златните плажни ивици и чисти морски води на целия регион. Статията е публикувана в  Yahoo, но вече се разпространява в онлайн медии на различни езици, включително и в немската версия на сайта wallstreet-online.

За историята на древния Несебър, който е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство разказва собственикът на най-голямата регионална верига хипермаркети Иван Дашев. Той описва още предимствата за почивка и забавление в Слънчев бряг, Обзор, Равда и Свети Влас. 

Позитивната статия в Yahoo се появи малко след като в таблоида „Сън“ излезе пореден материал, според който Слънчев бряг е място за безконтролни забавления и алкохолни турове на ниски цени, съобщава "Флагман"

„Не за първи път нашият регион се представя по този начин в британските медии. Картината, която описват е изкривена и по-скоро отблъсква туристите. За конкурентните ни държави като Турция, Гърция и Хърватия не се публикуват подобни статии. Техните национални и местни власти инвестират в реклама и за тях материалите са със съвсем различно съдържание. В британските медии ще откриете позитивни туристически новини дори за Албания, но не и за България“, казва пред българските медии Иван Дашев.

Той е доволен, че е имал възможност да разкаже пред милионна аудитория за Стария Несебър, тъй като това е мястото заради, което хората биха посетили страната ни дори и извън летния сезон.

„Светът трябва да научи за Несебър, защото само така можем да привлечем туристи, които търсят не само плаж и забавления. В момента местните хора имат предимно задължения свързани с опазването на античната ценност. Време е да се чуе за хилядолетната история на полуострова и това би трябвало е приоритет на тези, които са избрани да ни представляват“, мотивира се  Иван Дашев.

В статията на Yahoo пише още, че плажните ивици в региона традиционно постигат световния стандарт „Син флаг“, а в землището на Несебър има пясъчни дюни, които са природни феномени. Сред редките и защитени със закон растения са пясъчната лилия и морския ветрогон и всеки може де ги види на живо, в естествената им среда.

„На територията на регион Несебър туристите могат да попаднат в различни светове. Съчетанието между море, гора, древна история, топ забавления и хотелска база се среща в много малко държави. Хората, които предпочитат по-уединени и спокойни места също имат избор. Град Обзор и село Равда предлагат отлични места за настаняване, семейни ресторанти и чисти плажове с много забавления за децата“, обяснява в статията за Yahoo Иван Дашев.

„Сън”: Добра новина от евтиния Слънчев бряг, почивката там струва само...

„Водните спортове и атракции в региона са десетки, а цените са отлични. Освен огромната плажна ивица хотелите разполагат с басейни, аквапаркове, тенис кортове, игрища за различни спортове. Организират се екскурзии по земя, море и въздух“, пише още в статията на информационния гигант Yahoo.

„Всички курортни селища са готови за сезона. Миналото лято туристите видяха, че при нас има сигурност, спокойствие, изкарват си времето безгрижно и се прибират отпочинали със златист тен на кожата“, завършва Иван Дашев пред световната медия.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Турист

Турист 26.04.2023 20:38

Ходете в Турция лятото а зимата в Тайланд българското море е пълно с измамници лакоми за пари и нагли много

Чаламба

Чаламба 27.04.2023 13:33

Туристее, на страшни дестибации те влече, или ти е хубаво там?

Pravoz@abv.bg

[email protected] 28.04.2023 12:39

България природа има но народа нее много дружелюбен.Прости,подмолни, лъжливи аза корумпирани души дане говорим.Защо България нее поне на 6 или 7мо място по красота в Европа???Какво ния хвалите Голяма кочина.

Xbr4wl

Xbr4wl 28.04.2023 12:45

Плажовете в Нидерландия са гратис.Бил съм там видял съм.И цени като в България.