logo

Германци си свариха кафе във Венеция – груба грешка! (СНИМКИ)

Германци си свариха кафе във Венеция – груба грешка! (СНИМКИ)

Двамата нарушители на реда ще бъдат докладвани и на посолството на Германия

Полицията във Венеция е глобила двама германски туристи, които били хванати да си правят кафе на стъпалата на моста Риалто. Пътуващите с раница на гърба мъж и жена – на 32 и 35 години, са санкционирани с 950 евро за приготвяне на кафе на туристически котлон, съобщава Би Би Си.

Освен това те са изгонени от града.

Венеция въведе закон, който обявява цял куп прояви на обществени места за противозаконни – включително пикниците на определени места и ходенето без риза или тениска.

Заплаха, невиждана от близо век, надвисна над Венеция

Около 30 млн. туристи посещават града всяка година.

Пътешествениците от Берлин са били забелязани да си правят кафе под моста Риалто – най-стария от четирите моста на Канал Гранде. За тях съобщили в полицията минувачи.

„Венеция трябва да бъде уважавана и тези неучтиви хора, които идват тук и правят каквото си искат, трябва да го разберат. Благодарение на местната полиция те ще бъдат санкционирани и изгонени“, заяви кметът на града Луиджи Бругнаро.

Двамата нарушители на реда ще бъдат докладвани и на посолството на Германия в Италия.

Кметицата на Рим погна разпасаните туристи! Край на пиенето, катеренето и ексхибиционизма

Жителите на красивия град отдавна се оплакват от тълпите туристи, които го заливат. През декември беше одобрено въвеждането на входна такса от 10 евро за туристи, които влизат в града за кратко.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай