logo

Глобиха с 33 млн. евро плажен бар в Гърция

Глобиха с 33 млн. евро плажен бар в Гърция

След като процесът приключи, законът повелява бизнесът да бъде затворен

Глоба от 33 млн. евро беше наложена на плажен бар в района на Панормос на гръцкия остров Миконос. Сумата е натрупана за нарушения на заведението.

22,5 млн. евро е глобата за издигане на постройки без разрешително, а другите 11 млн. са за това, че те са били запазени. С други думи, за всяка година, в която собствениците не са унищожили структурите, обявени за нелегални, имотът получава глоба от 11 млн. евро. Срокът започва да тече тази година.

Миконос потъна в дъното на класация за най-добри острови в Гърция, ето кой е първенец! СНИМКИ

Собственикът има право да обжалва решението в 10-дневен срок. След като процесът приключи, законът повелява бизнесът да бъде затворен, в случай, че собственикът не унищожи незаконните сгради, съобщава „Катимерини“.

Освен глобата за това конкретно заведение, в петък беше издадено нареждане за събаряне на незаконни постройки на плажен бар в Псару. Заповедта е издадена след инспекции, проведени от гръцкото министерство на околната среда на популярните туристически остров.

Сагата продължава! Проговори собственикът на заведение на Миконос, където съдират по три кожи от туристите

И в този случай собственикът има 10 дни да обжалва решението за събаряне.

Според инспекторите, площта, на която се намират сградите за разрушаване, е над 500 кв. м.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Работническо дело

Работническо дело 24.04.2023 7:42

uj za пп и дб

Анонимен

Анонимен 24.04.2023 19:59

Те това е глоба , а не като нашите смешни глоби в България, и по черноморието ! Те затова си правят , каквото си искат , и застрояват където им скимне , по дюни и прочее ! Евала на Гърция , дрян 33 милиона евро глоба , та другия път , да си опича акъла с незаконните постройки !

Още един анонимен

Още един анонимен 25.04.2023 12:52

Евалла на гърците! А за нас какво да кажем.Какво ли пък има толкова да се каже. Рай сме за бандити и тарикати. За това се стопяваме като население,защото природата не търпи такива като нас!

Ники

Ники 25.04.2023 14:42

Това за което говорят е най - скъпото и вървежно заведение на Миконос ... Принчипоте ... предполагам глобата е на базата на отчетените обороти ... които са умопомрачаващи ... не мисля че в момента проблема е плащането на 33 милиона ... по скоро че дори да ги платят пак трябва да затворят ...