logo

Градът, построен още по-великолепен след земетресение, ще ви спечели със своя чар

Градът, построен още по-великолепен след земетресение, ще ви спечели със своя чар

Рагуза е вписан в ЮНЕСКО като пример за пика на бароковия разцвет

Наричат ​​го един от най-завладяващите градове в Сицилия, а името му вече е известно в списъка с желания на пътешествениците.

Този град обаче винаги изненадва с красотата си, дори и тези, които вече са имали възможност да го посетят.

Рагуза е италиански град в Сицилия в община и провинция Рагуза, разположен на плато между две долини, Кава Сан Леонардо и Кава Санта Доменика.

Жителите на Рагуза се занимават основно с скотовъдство и отглеждане на цветя и маслини, но напоследък се развива и туризмът.

Не е за вярване къде можете да видите най-старите мумии в света – не е Египет

Това е напълно логично, защото Рагуза е един от онези красиви градове, които ще ви завладеят със своя дух и архитектура.

Когато почти целият град е разрушен при земетресението от 1693 г., жителите са оставени да носят духа, който са имали дотогава. Имали конфликт дали да построят отново града или да се преместят - богатите се преместили, но останалите жители останали и възстановили града.

Старата част на града, която е изградена в бароков стил, е красива, а в началото на 20 век новите квартали са реновирани и обединени в едно.

Така днес във вътрешността на града има стари и нови части, които са разделени от т.нар Долината на моста и бароковият център на Рагуза е вписан в ЮНЕСКО като пример за пика на бароковия разцвет в Европа.

В подножието на вулкана: Ето как трябва да изглежда първият биткойн град в света

Като се имат предвид италианците, очаквате да видите множество църкви и пищни вили на всеки ъгъл.

Сред най-красивите атракции е катедралата Св. Иван Кръстител, който се намира на двете главни улици в Рагуза - Via Roma и Corso Italy.

Тя е направена, тоест възстановена след голямото земетресение и лесно ще я познаете по великолепния купол и многобройните стълби, които водят към нея.

Ако отидете в този град, не бива да се уморявате много през деня, защото най-хубавата част от деня е вечерта, когато целият град се събужда. Каменните улици са пълни с градски фенери и навсякъде се чува музика. Всичко работи до късно вечерта и никога не е късно да отидете за още един сладолед или чаша вино.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай