logo

Ибиса издаде предупреждение за огромна опасност, всички туристи трябва да знаят това!

Ибиса издаде предупреждение за огромна опасност, всички туристи трябва да знаят това!

Има „умерен“ риск туристите да се заразят това лято, предупредиха преди дни здравните власти

Здравните власти на Ибиса призоваха туристите да внимават за симптоми на треска денга. Балеарските острови преживяха няколко огнища на неприятния вирус, пренасян от комари, между май и ноември миналата година.

Има „умерен“ риск туристите да се заразят това лято, предупредиха здравните власти.

И така, какви са симптомите, за които трябва да внимавате - и как можете да се предпазите?

Треската се разпространява от комари, заразени с вируса на денга. Болестта е често срещана в райони с горещ и влажен климат - среда, в която комарите виреят.

Не е заразно, така че не може да се предава от човек на човек. 

10 причини да посетите Шри Ланка още сега!

Шестима германски туристи се заразиха в Ибиса между май и ноември миналата година. 27-годишна жена, нейният партньор и тяхната 13-месечна дъщеря се заразиха с вируса през август 2022 г. Друго семейство - 37-годишна жена, нейният партньор и деветгодишният им син - са заподозрян, че се е заразил с вируса в същия град през октомври 2022 г.

Рискът от заразяване с вируса в момента е нисък, но през лятото ще се повиши до умерен.

„Един от потенциалните разпространители на денга е комарът Aedes albopictus, който живее в цялата област, испанското Средиземноморие и Балеарските острови, а също и в някои райони във вътрешността и на север от страната“, каза говорител на испанското министерство на здравеопазването .

„След като научиха за случаите, властите на Балеарските острови са планирали действия като подходящо наблюдение и контрол на векторите, както и комуникация и информация за обществеността , които да бъдат извършени преди и по време на началото на сезона на активността на векторите.“

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай