logo

10 причини да посетите Шри Ланка още сега!

10 причини да посетите Шри Ланка още сега!

На това място можете напълно да забравите, че някъде там, далеч, има някаква цивилизация, постижение, надпревара за успех

Шри Ланка, със своите зашеметяващи природни резервати, капризен океан, изобилие от слънце, топлина и плодове, може да бъде наистина пристрастяваща. И това са само малко от причините, поради които стигането до това спокойно зелено кътче е строго "непрепоръчително".

Ще ви разкрием какви са причините по-добре дори да не поглеждате в посока на обиколките до Шри Ланка, защото няма да искате да се приберете от там:

1. В Шри Ланка можете напълно да забравите, че някъде там, далеч, има някаква цивилизация, постижение, надпревара за успех. Единственото нещо, което искате да преследвате тук, е вълна и искате да постигнете само дзен.

2. Градовете на Шри Ланка са пъзел. Колониалните сгради на Коломбо отстъпват място на будистката архитектура на Анурадхапура.

3. Шри Ланка ще ви накара да повярвате в чудеса, дори и тези, които са твърдо убедени, че не съществуват. Тук пеят риби, водата тече нагоре по стените на пещерата Дамбула , а дървото на Буда зеленее като млад разсад, въпреки че е на повече от 2000 години. На когото и да разкажеш - няма да повярва!

4. Сърдечността на жителите на Шри Ланка ще превърне дори най-закоравелите мизантропи във филантропи. И как да се върна обратно в големия свят с тази настройка?

Джулия - кралицата на Дяволския остров, която живее сама със затворници СНИМКИ

5. В Шри Ланка винаги ще бъдете отнесени някъде - или на поход в джунглата, или на сърф, или на тук-там до другия край на острова, или катерене в пещера, или гмуркане. Е, ваканция ли е?

6. Шри Ланка лесно ще направи от любителите на кафето любители на чай. А може ли да е иначе в родината на цейлонския чай с неговите изумрудени плантации?

7. Бижутата със скъпоценни камъни се считат за най-добрият подарък от Шри Ланка : сапфири, топази, рубини. Можете ли да си представите колко ще струва такъв „сувенир“? Въпреки че тук всичко това е много по-достъпно, отколкото в Европа.

8. На острова има толкова много уникални храмове, че желанието да разгледате поне един от тях, например Златния храм на Дамбула, ще бъде неустоимо. И тогава ще искате да видите Храма на реликвата на зъба, да погледнете в индуисткия храм, украсен със скулптури в Бентота. Никога няма да забележите как се присъединявате към редиците на религиозните поклонници.

5 правила на етикета във Франция, които балканците непрекъснато нарушават

9. На острова можете леко да полудеете при вида на местната флора и фауна. Слонове идват да кажат здравей по време на сафари, костенурки плуват с гмуркачи, стотици пеперуди организират цветни танци, а джунглата е пълна с необичайни птици и жаби. В Шри Ланка, волю или неволю, ще се почувствате като Николай Дроздов, влюбен в тези невероятни създания.

10. Шри Ланка е в състояние да предизвика още една страст - към Аюрведа . На острова има огромен брой аюрведични центрове, където работят истински майстори на занаята си. И как тогава да живеем без тях, когато ваканцията свърши?

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай