logo

Инфарктна ситуация с туристи на 21 етажа под земята в Гранд Каньон

Инфарктна ситуация с туристи на 21 етажа под земята в Гранд Каньон

Пещерите на Големия каньон са туристическа атракция на 19 км източно от Пийч Спрингс

Спасители използваха въжета и колани, за да изкачат петима души на безопасно място, след като асансьор в националната туристическа атракция пещерите на Големия каньон в Аризона се развали на 21 етажа под земята, съобщи Асошиейтед прес.

Съпруг и съпруга, двойка с две малки деца и най-малко двама души на 70 години са правели 30-минутна обиколка на пещерите на Големия каньон в неделя и са се готвели да се върнат на повърхността, когато открили, че асансьорът не работи, съобщиха в прессъобщение от шерифството на окръг Коконино.

Красивата тайна на Гранд Каньон, за която малцина знаят


Един мъж от групата успял да излезе и да уведоми властите, след като се изкачил по аварийното стълбище на повърхността, се казва в съобщението. Властите решили, че останалите петима от групата могат да останат да нощуват в хотелския апартамент, разположен в дъното на пещерата, докато поддържащият персонал ремонтира асансьора.


Уведомени в понеделник сутринта, че ремонтът е неуспешен, звеното за издирване и спасяване на шерифа и техническият спасителен екип на пожарната служба във Флагстаф правят с въжета спасителна система в асансьорната шахта. Като използвали аварийните стълби, те отишли до дъното, закрепили всеки от туристите в колан и ги издигнали един по един на повърхността.

Каньонът Янгикала – чудноватата огнена крепост край Каспийско море (СНИМКИ)


Пещерите на Големия каньон са туристическа атракция на 19 км източно от Пийч Спрингс. Според уебсайта на атракцията посетителите могат да разгледат древна пещера и да отседнат в подземен хотел.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай