logo

Как да изберем най-безопасната хотелска стая

Как да изберем най-безопасната хотелска стая

Струва си да предвидите различни случаи, които биха могли да ви чакат там

Струва си да предвидите различни случаи, които биха могли да ви чакат в хотела. Например кражба, евакуация и други нестандартни ситуации.

За да се предпазите от тях и да бъдете максимално подготвени има няколко строги правила, които трябва да спазвате. 

Когато тръгнете да запазвате хотелска стая, трябва да следвате конкретни стъпи, за да изберете възможно най-безопасната. 

Как да направите почивката си по-спокойна, вижте тук: 

Евакуационни изходи
Опитайте се да изберете стая, която не е много далеч от аварийните изходи. Също така си струва да проверите дали са отворени или не - ако не, попитайте персонала на хотела. Семействата с деца трябва да обърнат особено внимание на това, тъй като в случай на спешност ще трябва да стигнете до изхода с детето си.

Висок етаж
Колкото по-висок е етажът, толкова по-малка е вероятността да ви оберат. Престъпниците често търсят лесна плячка, така че не обичат да се изкачват до горните етажи. Там кражбите са много по-слабо разпространени.

Защо на Северния полюс няма часова зона, а времето няма значение?

Ако някой натрапник иска да открадне нещо от стаята на горния етаж, ще трябва да мине през охраната и охранителните камери - дребните крадци не обичат да поемат такъв риск.

Брави и сейфове
Обърнете внимание на ключалките на вашата врата. Входът на стаята трябва не само да се затваря, но и да има допълнително резе. Така хотелът ще защити госта от неочаквани посещения през нощта. Факт е, че можете да откраднете карта за номер и да го отворите. Ако на вратата има допълнителни ключалки, ще бъде невъзможно да я отворите отвън.

Как изглежда хотелска стая за един долар на ден ВИДЕО

Също така си струва да се обърне внимание на наличието на сейф. В много случаи спасява документи и пари от кражба. Поставете обувките си в него – така със сигурност няма да забравите да го изпразните преди да тръгнете, както ви съветват стюардесите.

Затворени прозорци
Винаги си струва да проверявате как се затварят прозорците във вашия хотел, включително балконската врата. Те трябва да са заключени, за да не могат крадци да влязат в стаята, докато не сте вкъщи. Освен това прозорците винаги трябва да са отворени, така че в случай на спешност да можете да повикате помощ. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай