logo

Как да преборим скуката по време на дълго пътуване

Как да преборим скуката по време на дълго пътуване

Не сте сигурни какво да правите, за да ви е по-интересно? Ние ще ви кажем

Перспективата за дълъг полет или пътуване с влак понякога може да бъде скучна.

Kъде е най-опасно да поставите смартфона си в самолет

Не сте сигурни какво да правите, за да ви е по-интересно? Ние ще ви кажем.

Плейлисти с музика, подкасти, филми и телевизионни сериали, запазени в навечерието на пътуването, ще ви помогнат да прекарате времето; мобилните игри вършат добра работа също. Не забравяйте обаче, че не винаги е възможно да зареждате вашите джаджи във влакове и самолети. Вземете power bank.

Можете също да правите медитация. Ако нямате опит, изтеглете аудиогид и се потопете под неговото ръководство. Между другото, има няколко предложения за смартфони, които да ви помогнат да овладеете това умение.

Ако сте искали да опитате да скицирате или пишете от дълго време, тогава дългото пътуване често вдъхновява подобни дейности. Освен това ви трябват само от тетрадка и молив (или химикалка, в зависимост от предпочитанията).

Занимавайки се с творчество, вие получавате възможност да се вживеете в нова роля, да се развеселите или дори да възстановите вътрешната хармония. И най-малкото – рисунката или, например, откъсът от проза ще остане за спомен от пътуването.

В навечерието на ваканцията е трябвало да свършите хиляди спешни неща и нямахте време да се подготвите за пътуването? Направете това по пътя. Вместо обичайните филми, изтеглете документални филми, пътеводители, видеоклипове на блогъри за пътуване и ги гледайте. Това ще ви помогне да планирате маршрута си (като вземете предвид второстепенните точки за посещение) и да изследвате новото място по-съзнателно.

Как стюардеса може да си купи чанта за 6 бона

Също така може да бъде полезно да направите списък с хората, на които искате да донесете подаръци и сувенири. Тогава рискът да забравите за някого ще бъде по-малък.

Играйте! Ако пътувате някъде с компания, настолните игри също ще ви бъдат полезни. Джобовете не заемат много място в багажа ви. Но те ще ви помогнат да не усетите времето и да научите нещо ново, ако харесвате върху интелектуални игри.

Потопете се в научаването на нещо ново. Език, професия, умение - каквото и да е. Но това ще работи само ако предметът, който се изучава, е наистина интересен, ангажиращ и мотивиращ.

Опитайте да планирате или да си водите дневник. Идеята не е нова, но често нямаме достатъчно време за реализирането й. Може да помислите как да направите ремонт или да спестите за голяма покупка. Какво трябва да направите? Какви са термините за обозначаване? И някой наистина ще хареса идеята да анализира изминалата година, да мисли за собствените си цели и важни ценности.

Опитът за подреждане на телефона също ще ви помогне да забравите за времето. Разгледайте паметта на вашия телефон, компютър, таблет. Изтрийте ненужни папки, непотърсени файлове, неуспешни видеоклипове и снимки. И поставете това, което остава в удобна форма, надпишете хо.

Пътувате ли със собствената си кола някъде? Можете да подредите жабката в колата, ако не шофирате, разбира се. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

стерва

стерва 18.01.2022 12:35

а да не пьтуваме може ли или тебе ли да те питаме

кво

кво 18.01.2022 12:36

да мислиме кво да праиме кого да харесваме тебе като те нема6е квони бе6е хоро6о