Понякога се налага да чакате на летището доста дълго време и не винаги е възможно да минете само с чаша кафе.
Винаги има много възможности, където можете да ядете на летищата, но някои неща е по-добре да не докосвате.
Петербург през зимата? Истинска приказка! (СНИМКИ)
1. Пресни продукти и салати
Това може да изглежда нелогично, но пресните плодове и зеленчуци носят по-голям риск от прехвърляне на бактерии, които могат да причинят заболяване. Никой не знае колко дълго са били транспортирани продуктите.
Възможно е салата айсберг за значителна цена да бъде напълно лишена от хранителни вещества.
2. Месо с кръв
Не всички ресторанти могат да запържват месото на подходящата температура. Това може да повлияе на качеството на продукта.
По-добре е да се откажете от месото с кръв в полза на средно изпеченото месо или да изберете хамбургери.
3. Храна в ресторанти, където персоналът не бърза
Често храната в летищните ресторанти се произвежда в големи обеми и се сервира притоплена. Същото нещо може да се случи в ресторанти за пица, паста и други ястия.
Радост! Скоростен влак вози от Солун до Атина само за…
Ако в избраното заведение персоналът не е зает с активна подготовка и разнасяне на ястия, това е лош знак.
4. Хранене на борда на кратки полети
Дългите полети до далечни острови, като правило, осигуряват висококачествени ястия. Но трябва да внимавате с по-кратките полети, които осигуряват платена храна.
Често тя се доставя на борда замразена. Храната може да се развали по време на полета. За да се избегне това, купете нещо за ядене от най-близкия магазин за хранителни стоки. Така ще спестите пари и ще бъдете сити.
5. Храна в експресното кафене
В много експресни кафенета храната се приготвя предварително, така че някои ястия могат да бъдат остарели.
Ако видите, че сандвичът не е бил приготвен днес, по-добре е да го оставите.
Туристи идиоти: Най-големите мъчения, които хората си причиняват по време на пътешествие
Какво е по-добре да поръчате?
Летището не е място за кулинарни изкушения, така че е по-добре да изберете прости ястия, които не могат да бъдат развалени, например: пържени картофки, тостове с топени сирена или яйца.