logo

Климатът в Лондон всъщност е доста сух и местните не обичат чай

Климатът в Лондон всъщност е доста сух и местните не обичат чай

Ако се държите приятелски, таксиметровите шофьори сигурно ще ви поканят на кръчма

Лондон е доста красив град, който има не само уникална архитектура, но и невероятни особености  по отношение на човешкото поведение. Тяхното общество е свикнало с някои странности, за които ще говорим по-късно. 

И за пълнота изброяваме 10 факта, които се потвърждават всяка година. 

Градът е пълен с различни нюанси, които са известни в целия свят. И за да подчертаете нещо специално, просто трябва да обърнете внимание на малките неща. 

1.Всеки контакт има превключватели, което означава, че няма нужда постоянно да издърпвате щепсела от него.

2. Гостите на града забравят чадърите си в метрото. Общо броят им достига 80 000 броя годишно. Освен тях работниците намират невероятни неща: намерен е самурайски меч, ковчег и дори паркова пейка.

Най-дългата туристическа пътека - 24 000 км! Ако ви стиска...

3. Ако сте мислили, че този град е постоянно изложен на дъждове, значи сте сбъркали. Всъщност Лондон е доста сухо място, където има минимални валежи.

4. Местните жители нямат понятието „15 часа следобед“, те използват обичайното „3 часа следобед“. Подобна формулировка се е запазила само в редиците на армията.

5. Въпреки факта, че в Лондон не вали толкова често, хората са свикнали да носят чадър. Той се е превърнал в незаменим аксесоар.

6. Ако сте мислили, че британците обичат чай, последната статистика предполага друго. Първото място принадлежи на Турция, а второто - на Мароко. Лондон е едва на пето място. 

Въпрос с повишена трудност. С колко държави граничи Русия?

7. Със специален статус се ползват бременните жени, които могат да задоволят естествената си нужда (дефекация) навсякъде и не са заплашени от никакво наказание.

8. Черните таксита имат специален статус, но започването на такава работа не е толкова просто. Това е свързано с обучение в продължение на 4 години и задължителен тест за познаване на местоположението на 20 000 улици.

9. Шофьорите в Лондон се считат за най-общителните и добронамерените. Ако разговаряте с тях по пътя, тогава вероятно ще ви предложат да прекарате заедно вечерта в кръчмата или просто да се сприятелите.

10. Изненадващо, дори самата кралица трябва да получи разрешение за влизане в града. Този закон не се обсъжда и не може да бъде отменен. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай