Кралица Елизабет и херцогиня Кейт спазват стриктна забрана на път – но не и Уилям

Кралица Елизабет и херцогиня Кейт спазват стриктна забрана на път – но не и Уилям

За разлика от обикновените туристи те имат цял списък с правила, които трябва да следват

Кралица Елизабет II и останалите представители на британското кралско семейство са активни пътешественици, обикалящи света най-често заради официалните си задължения. За разлика от обикновените туристи, обаче, те имат цял списък с правила, които трябва да следват на слизане от самолета.

Едно от тях се отнася само за жените в семейството, включително и кралицата, както и за херцогините на Кеймбридж и Корнуел – Кейт и Камила.

Мъжете от семейството, обаче, не трябва да се подчиняват на това правило.

Защо Уилям и Кейт не се качват в самолет без този предмет, носен още от Даяна

Този протокол за етикета се следва при събития и публични появи, а също е важна част и от пътуванията, пише британският „Експрес“.

Специалното правило се прилага конкретно, когато жените от кралското семейство слизат от самолета. Обикновено там ги чака море от камери и журналисти, затова представянето на кралското семейство в най-добра светлина е от първостепенно значение.

Според експерта по етикет Мика Майер, това означава, че от самолета се слиза по строго определен начин: „Държането на брадичката успоредно на земята помага за запазването на стойката при седене, изправяне, ходене и слизане по стълби. Когато брадичката ви сочи надолу или нагоре, се създава впечатлението, че не обръщате внимание или не ви интересува какво се случва“.

„Често слизането по стълби е начин за грандиозна поява в стая или на събитие и е първото впечатление, когато всички очи и камери са върху вас“, добавя тя пред „Сън“.

Това не е единственото правило, което жените в кралското семейство трябва да следват, слизайки по стълбите. Дамите трябва да се стремят да държат пръстите на краката си изпънати докато вървят. Позволено им е да си слагат ръка на парапета за опора, но ако няма такъв, трябва да държат ръцете си отстрани на тялото.

Ако мъж, член на кралското семейство, се присъедини към тях, той може да им помогне като им предложи ръката си за опора.

Всички тези правила имат за цел да помогнат на кралските особи да запазят правилната позиция на тялото. Въпреки тях, обаче, да слизаш от самолета с финес всеки път не е толкова лесно.

Прищявката на Елизабет II по време на път, която хвърля служителите ѝ в паника

В миналото Елизабет II е имала конфузни ситуации, борейки се с природните сили. През 1963 г., слизайки от самолет в Нова Зеландия, вятър ѝ повдигнал полата в столицата на страната и в целия свят излязла новината за „Ветровития Уелингтън“.

Оттогава кралицата взема мерки към края на полата ѝ винаги да бъдат пришити тежести, за да не стига отново до такива скандални случки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай