logo

"Лудият" мост в Япония. Ще рискувате ли да го преминете?

"Лудият" мост в Япония. Ще рискувате ли да го преминете?

Той е направен със страшен наклон, за да могат да минават кораби под него

Готино - не от гледна точка на „измамно“, а в буквалния смисъл на думата. Истинските автомобилисти ще разберат: ако трябва да се качиш с кола на първа предавка и си помислиш - е, кога това катерене ще приключи най-накрая? 


Не, това не е фотошоп. Не, това не е фалшива картина. Това е много истински мост с дължина 1,7 км, свързващ два японски града. Единствената особеност на моста е, че той е проектиран така, че мореплаването да може да продължи под него. Най-просто казано, така че се прави в името на това корабите да не бутат моста.


Как сте? Можете да слезете на ръчна спирачка и с натиснат до край спирачен педал. Но да се изкатерите .... както го правят автомобилистите - не мога да си го представи човек!

Планирате пътуване до Египет - ето какво ви е забранено да правите от тук занапред

Е, не се страхувайте. В Япония много добре се грижат за безопасността на всички. И, разбира се, транспортът не е изключение. Тайната тук е от коя страна да се гледа този „мост“. Сега ще ви дадем друга снимка.


Изглежда ли по-лесно? Да, наистина е така - ъгълът на повдигане на този мост е само 6%, сякаш няма нищо страшно и ужасно.

Досега ви показахме само различни части от този мост. Вижте го в перспектива:
Ето такова е съоръжението, свързващо два града - Мацуе и Сакаиминато. Разбира се, на нетрениран автомобилист не се препоръчва да шофира тук.

Но за професионалист, който знае как да реагира правилно в подходящия момент, на този мост не трябва да има трудности. Основното нещо е да не се отпускате по време на шофирането.

Проклятието на Алтай: Планинският рай, превърнат в космическо бунище

Е, желая ви да се повозите тук - в края на краищата, Япония е уникална и мистериозна страна. 
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай