logo

Малдивите не са толкова перфектни! Туристи разкриха недостатъците на райските острови СНИМКИ

Малдивите не са толкова перфектни! Туристи разкриха недостатъците на райските острови СНИМКИ

Почивката тук ще ви излезе не само скъпа, но и със сигурност няма да бъде най-разнообразната, която сте имали

На пръв поглед Малдивите изглеждат като рай - бял пясък, кристално чиста вода и диви плажове радват окото с красотата си. Въпреки това, дори в райските Малдиви, не всичко е толкова гладко и сред туристите често се промъкват оплаквания за недостатъците на островите.

За това от какво най-често се оплакват туристите, прочетете тук:

Прекалено скъпо настаняване
Почивката на Малдивите наистина не е от най-евтините. Факт е, че повечето от хотелите там са разположени на отделни острови, те имат собствена огромна територия. Освен това, поради липсата на инфраструктура и развлечения, хотелите трябва самостоятелно да организират свободното време на туристите, което също отнема много ресурси. Доставката на храна до островите се извършва с лодки и хидроплани, което също увеличава разходите за престой в хотелите.

Туристите, разбира се, не харесват тази ситуация, затова се опитват да изберат по-бюджетни хотели. Въпреки това, когато пристигат там, те са много разочаровани от останалото.

Сняг насред пустиня и още 5 чудеса на ОАЕ, които трябва да видите СНИМКИ

Липса на разнообразие в храната
Много туристи пишат, че изборът на храна на Малдивите е доста беден. Не всички хотели предлагат приличен бюфет поради логистиката и трудностите при доставката на прясна храна. Ако искате да хапнете в местни заведения, ще се натъкнете на лошо обслужване, дълго време за приготвяне и надценени цени.

Асортиментът в магазините също няма да ви хареса - изборът там е много малък. Някои туристи носят храна от вкъщи и я ядат в хотела, защото знаят, че бюфетът на Малдивите няма да задоволи нуждите им.

5 страни, в които ще ви сервират най-доброто кафе!

Транспортни проблеми
Можете да пътувате между островите с хидроплани, фериботи и лодки. Първият начин е най-скъпият, но и най-удобният. Можете също така да наемете лодка, но пътуването ще бъде доста дълго. Най-бюджетният вариант - фериботи, поради някои трудности. Първо, те ходят само няколко пъти седмично. Второ, времето на заминаване и пристигане не винаги е удобно.

Независимите туристи често са объркани, така че пропускат фериботите и са принудени да търсят други начини за пътуване. Въпреки това, хотелите често включват трансфер от летището до хотела в цената си, така че е по-добре да проверите това предварително. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай