logo

Мислите се за много яки с хипстърска брада? Не и на летището!

Мислите се за много яки с хипстърска брада? Не и на летището!

Някои „допълнения“ към човешкото лице не могат да бъдат свалени

Съдейки по броя на мъжете, които в последно време се носят с хипстърски бради, явно за мнозина това е начин да изглеждат мъжествени и самоуверени. На летището, обаче, това може да означава, че вие сте човекът, който ще си изпусне полета.

Нова проучване, извършено от американски специалисти по лицево разпознаване на терминалите с електронни паспортни проверки, разкрива защо пътниците не могат да преминат през граничните контролни проверки и само пълнят опашките по летищата.

Шокиращо ВИДЕО от бръснещия полет на самолет над главите на луди туристи в Гърция

Преди да използват терминал ePassport пътниците са помолени да свалят всички шапки, очила и други вещи, за да бъдат сканирани. Това се прави, за да могат лицата да бъдат сканирани с помощта на технологията за разпознаване на лица Smart Gates и пътниците да бъдат допуснати в страната.

Само че някои „допълнения“ към човешкото лице не могат да бъдат свалени – като брадите, пиърсинга, татуировките и т.н. Това затруднява скенерите да идентифицира пътниците и да ги сравни с паспорните им снимки.

Това забавя изключително много пътуващите, които настоятелно се опитват да използват новата технология и не успяват. Те се редят по няколко пъти на различни опашки и излагат себе си и други пътници под риск да си изтърват полетите.

Приятелката му заспа с изкуствените си мигли, а той изуми мрежата с това, което направи (СНИМКА)

Нимеш Шах, които е провел проучването, казва, че дори с напредналите технологии все още се правят грешки при разпознаването на пътниците.

„Лицевото разпознаване без съмнение е най-важният напредък по отношение на сигурността на летищата в последните години. Но е важно да се помни, че грешки все пак са възможни, особено ако снимката на пътуващия е твърде стара“, посочва той, цитиран от „Дейли Мейл“.

1% от хората не преминават през тези тестове по различни причини, включително пластични операции, натрупване или загуба на тегло, преумора, остаряване и дори махмурлук.

Вашето настроение, тревожност и физическо състояние също могат да бъдат фактор за това дали технологията ще ви разпознае.

Меченце, ла*но или тъпо яйце – с какви имена се наричат влюбените по света

Експертите съветват пътниците, които имат стари или твърде различни паспортни снимки, да прескочат директно терминалите ePassport и да минат проверка по старомодния начин на гишето за граничен контрол.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай