logo

Морето в Италия може да ви излезе солено, ето за какво да внимавате!

Морето в Италия може да ви излезе солено, ето за какво да внимавате!

Малък апартамент под наем за месец ваканция струва над 4000 евро, хранене в заведение – най-малко 50 евро на човек, на места, килограм сладолед стана 28 евро

Проучването на института Демоскопика показва, че поради инфлацията лятото на 2023 г. ще отнеме почти 4 милиарда евро повече от джобовете на туристите, отколкото през 2022 г. Двигател за по-високите разходи за почиващите било на море или на планина са преди всичко увеличенията на въздушния транспорт – над 3,5%, ваканционните пакети с 18% и услугите за настаняване с 13%. 

Малък апартамент под наем за месец ваканция струва над 4000 евро, хранене в заведение – най-малко 50 евро на човек, на места, килограм сладолед стана 28 евро.

Важно: Ето кога и как можем да вземем обезщетение при отмяна на полет

Сдружението на потребителите Federconsumatori отчита, че услугите за чадър и шезлонг в зависимост от местонахождението на плажа струват между 40 и 100 евро на ден и по 1000 евро на луксозните. 

Най-малкият плаж в света ще ви изненада, там няма море СНИМКИ

Куриозен е случаят с южната област Пулия, където за летуване според Асоциацията за защита и ориентиране на потребителите ADOC, дневният минимум-максимум е между 160 и 500 евро, пише БНР.

Това обяснява понижения туристически интерес спрямо преди година и избора на други дестинации като Гърция и Албания.  

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай