logo

Мостът на ци*ите във Венеция - едно наистина скандално място

Мостът на ци*ите във Венеция - едно наистина скандално място

Проституцията не само била законна, но градската управа активно я окуражавала

В един период от своята богата история Венеция е имала оживен квартал „с червени фенери“ в най-комерсиалната част на града – района на Риалто. Проституцията не само била законна, но градската управа активно я окуражавала.

От там смятали, че тези работещи жени, които били известни из цяла Европа със своя ум, чар и елегантност, привличали рояци мъже – важни и силни мъже за своето време като банкери, принцове и търговци, и давали своя принос за развитието на търговията в града.

Масаж в Тайланд: Кои са допълнителните услуги, които ще доведат мъжа до "щастлив край"?

Освен това властите използвали проституцията, за да държат пияните млади мъже далеч от проблеми. Някога Свети Августин от Хипо казал, че „ако се премахнат проститутките, светът ще бъде погълнат от похот“.

В същия дух през 13-и век Свети Тома Аквински обявил, че „ако проституцията се преследва, безотговорните похотливци ще съсипят“ обществото. Той сравнил проституцията с отходния канал в един дворец.

„Ако махнете отходната яма, дворецът ще стане нечист и зловонен“, казал той.

С тези женски "сигнали" ще накарате всеки мъж да се влюби във вас!

Самата проституция се смятала за зло, но необходимо зло, и помагала да се опазят почтените жени от необузданите животински страсти на мъжете, които биха могли да доведат до много по-тежки престъпления – като изнасилване, изневяра, мастурбация, содомия и хомосексуализъм. Последните две докарвали на венецианските власти големи главоболия.

Един от начините за справяне с тази ужасна извратеност бил да карат куртизанките да стоят на един определен мост и да излагат на показ гърдите си. Управниците се надявали, че при щедрата гледка на мост, пълен с гърди мъжете ще забравят за хомосексуалността си.

Какво правят стюардесите за развлечение по време на дълги полети

Проституките стояли и на балконите и прозорците близо до моста и развявали прелестите си, за да съблазняват хомосексуалистите.

Не е ясно дали тази усилия са дали резултат, но определени са дали своя отпечатък върху моста. Все още го наричат „Моста на ци*ите“ или Ponte delle Tette.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай