logo

Мъже със странен вид масово плашат чужденци по турските улици, а всъщност ...

Мъже със странен вид масово плашат чужденци по турските улици, а всъщност ...

Турция разполага с едни от най-добрите клиники за трансплантация на коса

Разхождайки се из Истанбул, можете да видите голям брой мъже без коса и с черна превръзка на челото.

Непознатите туристи масово се плашат от тази гледка. Местните жители обаче вече не обръщат внимание на тази поява на мъжете, защото може би самите те са преминали през това състояние. 

Невиждано досега: Туристи плащат хиляди долари за мистериозно пътуване с круиз "до никъде"

Какво се оказва и защо е пълно с такива мъже по турските улици?

Мъжете в Турция оплешивяват доста рано. Може би това е мъжкият полов хормон тестостерон, под влиянието на който космените фоликули отслабват. Поради това, съответно, косата пада. Поради тази причина операциите по трансплантация на коса са много популярни в страната.

Процедурата се предлага от десетки медицински центрове. 

Да бъдеш като Алиса в страната на чудесата: Имот в Airbnb наподобява огромна змия, а стаите без врати ГАЛЕРИЯ

В повечето случаи луковиците се вземат от задната част на главата. В тази област фоликулите са нечувствителни към ефектите на тестостерона. Ето защо след операцията задната част на главата на мъжете се превързва. Черният „ластик“ на челото всъщност не е мода, а следоперативна необходимост.

Въпреки това не само местните жители, но и чужденците, които са дошли в страната специално, за да направят трансплантация, ходят с такива ленти за глава. Смята се, че Турция разполага с едни от най-добрите клиники за трансплантация на коса. Освен това процедурите са по-евтини, отколкото в Европа, така че са по-популярни. Всеки ден турските лекари извършват около 200 такива операции.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Не ходете за това в Турция

Не ходете за това в Турция 04.07.2022 5:23

Самите лекари там никога не правят трансплантациите а наемат разни пакистанци и други с минимален опит да слагат космите. Евтино е, но качеството и резултатът също са ниски. Дани Петканов си направи в такава "клиника" и не изглежда доволен. Обикновено се налагат няколко операции за хубава гъстота.