logo

Най-известните градове в Европа, където посрещат туристите на нож

Най-известните градове в Европа, където посрещат туристите на нож

Понякога даже чужденците биват глобявани без никаква причина или пък им се отказва обслужване

За мнозина множе да звучи странно, но има много известни места по света, където туристите изобщо не са посрещнати с добре дошли, въпреки че туризмът е основният, а понякога единственият сектор, поддържащ местната икономика.

В Европа има няколко популярни дестинации, където местните жители дори съвсем открити се опитват да прогонят нежеланите гости. Там могат да се видят плакати и надписи „махайте се“.

Опасностите, които ви дебнат, когато пътувате с влак

Понякога даже чужденците биват глобявани без никаква причина или пък им се отказва обслужване.

Според агенцията за проучвания Euromonitor, половината от всички туристическия пътувания, които миналата година са били около 1,3 млрд, са били съсредоточени в 100 града.

Онлайн платформата за самолетни билети Aviasales пък е проучила няколко места, където броят на туристите на глава от населението е в пъти по-голям от броя на местните жители и тов апредизвика у тях негативна реакция. Съставен е и малък райтинг на най-негостоприемните места в света.

Амстердам

Разположеният в ъгъла на Европа град на лалета, червени фенери и леки наркотици е един от най-посещаваните в света. Тълпите хора вдигат много шум и оставят много боклук, които претоварва градските услуги и вдига цените на всичко.

Поради тази причина властите забраниха строителството на нови хотели в Амстердам, а за съществуващите увеличиха данъка до 6%.

В Квартала на червените фенери алкохолът и наркотиците бяха забранени, а групите от зрители бяха ограничени като при нарушение се налага глоба.

Барселона

Тук пренаселеността от туристи се усеща още повече. Затова от 2015 година градските власти започнаха да ограничават туристическия поток.

Първи усетоха това хотелиерите, на които не им беше позволено да строят нови хотели в центъра. Ограничени са интернет услугите за собственици на жилища, които отдават апартаменти под наем. Те са глобени за прекомерна реклама.

Заради огромния брой посетители в града се вдигат цените и нивото на престъпността, което изобщо не радва местните жители.

Миналата година имаше нападение срещу туристически автобус от страна на местни жители, които заплашиха шофьора с нож и се разкрещяха на чужденците да си връщат вкъщи.

Може ли човек да живее 256 години? Преди да умре, той разказа за живота си

Венеция

Макар че едва малко повече от половин милион души живеят в града над водата, за една година той е залят от тълпи посетители, които са с 10 пъти повече от броя на местните жители.

Туристите понякога се държат ужасно неприлично – къпят се в каналите, пушат и замърсяват навсякъде. Общинските власти трябваше да въведат глоба за нарушаване на обществения ред до 500 евро и да поставят ограничителни линии.

Очаква се следващата стъпка да е ограничаване броя на пристигащите круизни кораби.

Тежки и понякога крайни ограничения се налагат на много популярни места, където е пълно с туристи – Санторини, Дубровник, Майорка, Ибиса, Боракай, Мачу Пикчу и др. Сред тях са забраната на селфи пръчките, на сергиите с улична храна, повишаване на данъци и такси са прием на гости, ограничаване на достъпа до съоръжения и природни забележителности.

Пази, Боже, от такива туристи! ГАЛЕРИЯ на срама (2 част)

Най-доброто решение за тези, които искат да посетят най-обичаните места, е да отидат през слабия сезон, в краен случай можете да обмислите и алтернативна дестинация. При всички случаи, обаче, е много важно да се съобразявате с местните традиции и култура.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай