logo

Опасностите, които ви дебнат, когато пътувате с влак

Опасностите, които ви дебнат, когато пътувате с влак

Например при този вид транспорт е много лесно да се сдобиете с вирусни инфекции и болести.

Тези, които се страхуват да летят, често чуват, че самолетът всъщност е най-безопасният вариант за транспорт, особено на по-дълги разстояния. 

Някои, обаче, са непримирими и предпочитат да използват влаковете.

В крайна сметка какво толкова може да им се случи там - карат си равно по релсите, катастрофите са почти минимални. 

9 прости правила, с които ще пътувате из целия свят много по-евтино

И все пак, какви са опасностите, които могат да ви дебнат, когато пътувате с влак?

Бактерии и микроби

Повърхностите във влака са много слабо обработени и почти не се дезинфекцират. Ето защо при този вид транспорт е много лесно да се сдобиете с вирусни инфекции и болести.

Не пренебрегвайте и кожните заболявания, например гъбичките. Затова не сваляйте обувките или чорапите си, ако не искате да се заразите.

Опитайте се да миете ръцете си редовно или да ги третирате с антисептичен гел и да избършете повърхности с мокри кърпички в отделението.

Наранявания

Голям брой наранявания хората получават всъщност във влаковете, дори и да няма авария. Например по време на внезапно спиране хората просто падат от местата си или в коридора.

Най-лошото е за тези, които спят на горните легла в кушет вагоните. Затова винаги се опитвайте да се придържате към перилата и ако сте купили билет най-горе, попитайте кондуктора за предпазни колани.

Отравяне

Повечето хора обичат да се хранят здраво във влака. Има държави, където едно пътуване може да трае няколко дни или дори седмица. В такива случаи много хора се запасяват с храна наведнъж за цялото това време и не мислят, че това може да доведе до нещо лошо.

Блогър пътува сам в истински летящ дворец и не намери думи да опише лукса и разкоша ВИДЕО

Не взимайте със себе си нетрайни храни със себе си във влака, но ако все пак решите да рискувате, вземете хладилна чанта, която ще поддържа храната свежа. По правило хората не забелязват, че продуктите се развалят и тогава отравянето във влака не е най-приятното нещо.

Обикновена настинка

Повечето пътуват с влак през лятото. Не всички влакове имат климатик, така че трябва да отворите прозорците. Освен това, ако сте заспали на отворен прозорец, можете да се схванете. Ако все пак решите да отворите прозореца през нощта, по-добре е да е за кратко.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай