logo

Най-известното ястие в Италия се оказа... лъжа

Най-известното ястие в Италия се оказа... лъжа

Кметът на Болоня обяви война на "Спагетите Болонезе"

Кметът на италианския град Болоня обяви война на едно от най-прочутите ястия в целия свят - "Спагети Болонезе". Колкото и да ви звучи странно, той настоява, че такова ястие... не съществува.

Виргинио Мерола, който е член на Демократичната партия в Италия, твърди, че т. нар. Спагети Болонезе всъщност не произхождат от Северна Италия и става въпрос за абсолютна измислица. 

Отидете ли в Хавана, непременно посетете този ресторант!

Политикът дори предизвика италианците да му помогнат да се пребори с неправилното, според него, наименование на това ястие. 

Мерола твърди още, че тези спагети би трябвало да се приготвят по съвсем друг начин, независимо, че точно това ядене фигурира в менюто на почти всички ресторанти в Италия, а за някои туристи е въпрос на чест да го опитат. 

"Спагетите Болонезе не съществуват, макар и да са известни по целия свят", твърди кметът в интервю за RAI. 

"Щяхме да сме по-доволни, ако туристите знаеха, че в Болоня са възникнали лазанята, талиатерите и тортелините", изброява различни тестени ястия кметът Мерола и твърди, че се гордее с тях, но не и с прословутите спагети.

Българка отиде на екскурзия в Турция и се влюби в това екзотично ястие! (ВИДЕО)

Виргинио Мерола не се спира дотук, той обявява война на болонските спагети и предизвиква италианци и туристи да му помогнат. 

"Скъпи граждани, събирам снимки на Спагети Болонезе от целия свят", пише от акаунта си в туитър кметът и самият той се хвали с находка - снимка от ресторант в Лондон, която канела туристи на "специалитета на заведението" - Спагети Болонезе на цена от 7 лири. 

"Странно е, че сме се прочули в целия свят с това ястие, а то не е наше. Щастливи сме, че заради него хиляди туристи идват в града ни, но има толкова много други неща, с които да се похвалим", твърди Мерола. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай