logo

Отидете ли в Хавана, непременно посетете този ресторант!

Отидете ли в Хавана, непременно посетете този ресторант!

Paladar La Guarida работи от 1913 г.

Ако пътувате  в Куба и имате няколко дни в Хавана, не забравяйте да посетите един от най-старите и най-стилни ресторанти в този град, пише българка, посетила наскоро Острова на свободата.

Той се нарича Paladar La Guarida, намира се на улица "Конкордия", на около 1 километър от централния площад с Капитолия и хотел "Инглатер".

Ресторантът се намира на 3-ти етаж в жилищна сграда, построена през 1913 година.
Започвайки от входната врата и завършвайки със самия ресторант и терасата на покрива, всичко тук е пропито с история.

Един стар Форд, паркиран пред входната врата, широко стълбище, огромна зала с колони на втория етаж, стени, които не са били боядисвани дълго време ... всичко може да се превърне в сюжет на филм за старата Хавана.

Като правило, всички маси на този ресторант се резервират много отрано, и аз, например, не успях да отида там за вечеря 4 дни подред.

Защото, освен великолепния интериор, този ресторант е известен с наистина наистина много, много вкусната храна.

Руснаци заселват китайско село, правят железница, сега то е 12 милиона

Посетих този ресторант през деня, по време на обяд. А ето и моите съвети и препоръки.
Когато отивате в този ресторант, сложете най-красивите си дрехи - а на влизане през входната врата, можете да си направите красиви снимки. Изкачете се по широките стълби на втория етаж: тук, по време на обяд, на простори изпраните покривки, които се сушат на въже. Това създава фантастична атмосфера...

Това, което липсва, е стара жена с пура или стар саксофонист.

На третия етаж си струва да погледнем по-отблизо: ресторантът разполага с няколко зали и една тераса на покрива. На обяд можете да седнете на закрито, скривайки се от силното слънце с дървени капаци. Вечерта е добре да резервирате маса на балкона.
Цялата храна на този ресторант може да бъде приписана на висшата кухня, така че всяко ястие, което изберете, ще бъде много вкусно!

Взехме коктейли, цевиче за начало, като основно ястие - задушен заек, рибно филе и свинско, приготвено по кубински - в портокалов сок.

Вижте петте най-скъпи частни самолета, в които можете да живеете, без да слезете на земята

Порциите не са много големи и всички се сервират без гарнитура. Като гарнитура можете да вземете чипс от сладки картофи, ориз, зеленчуци.

Лично аз не стигнах до десерт... Но можете да изберете всякакви вариант на на сладолед и торти и да пиете чудесно кафе!

Средната сметка в този ресторант, на човек - около 30-35 евро. Това е около 2 пъти по-скъпо, отколкото в малките ресторанти в стара Хавана, но там храната е доста по-обикновена.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай