logo

Не правете като аматьорите! 10 експертни трика за перфектен полет от професионалистите на борда

Не правете като аматьорите! 10 експертни трика за перфектен полет от професионалистите на борда

Никой не лети повече от пилотите и обслужващия персонал на самолетите. Вижте техните 10 изключително полезни съвета за пътуване, които са научили с практиката.

1. Преди да летите, вземете маркер и напишете името си, града, в който живеете, и имейла си на лист А4. Ламинирайте листа и го сложете в куфара си, за да можете да го разпознаете, в случай, че етикета ви падне по време на пътуването.

Давате дома си под наем на туристи? Те правят секс – навсякъде!

2. Направете копие от паспорта си и го дръжте в багажа си. Дайте друго копие на човек, с когото пътувате, и едно на някого вкъщи, на когото имате доверие. Звучи като престараване, на работещите на борда имат снимки на паспортите си и на телефоните си. Те дори си изпращат снимките на имейла като последен резервен вариант.

3. От пътническата застраховка няма особена полза, ако никой не знае коя е вашата компания. Кажете на спътниците си и на някой вкъщи на кого трябва да се обадят, ако се случи най-лошото.

4. Не поръчвайте вегетарианско ястие предварително. Стюардите казват, че зеленчуците рядко са пресни и са преработени. Ако често пътувате с една авиокомпания и събирате точки за редовен клиент, много е вероятно накрая да ви сложат на седалките за дебели.

5. Сложете си зарядното за телефона и адаптора за контакти в ръчния багаж. Екипажите знят колко често полетите закъсняват или се отклоняват и не рискуват да останат без батерия в чужда държава. Освен това за тях се е превърнало в рефлекс да изключват мобилните си данни за роуминг, когато излизат извън ЕС.

Шест изпитани начина да намалите разхода на гориво

6. Носете си резервно бельо в ръчния багаж. Не заема много място, но ще ви бъде изключително полезно докато магазините отворят, ако основният ви багаж се забави или изгуби.

7. Винаги носете лекарствата в оригиналните им опаковки, в идеалния случай с рецептата, по която да ви ги изписали. Това е в случай, че ви разпитват на митниците. Ако ви хванат да носите куп трудни за разпознаване лекарства, пътуването ви в чужбина може да мине доста зле.

8. Никога не летете по къси панталони, защото никога не знаете къде може да се приземи самолетът ви. Наскоро полет на „Суис Еър“ от Цюрих, трябваше да се приземи в Лос Анджелис на температура от 21 градуса по Целзий и при слънчево време. Поради технически проблем той беше отклонен и прекара близо 12 часа в Гренландия – на минус 21 градуса и сняг.

Туристи идиоти: Най-големите мъчения, които хората си причиняват по време на пътешествие

9. Не пътувайте и с джапанки. При спешни случаи екипажът е обучен да изведе всеки пътник извън самолета и възможно най-далеч от салона за по-малко от 90 секунди. Инцидентите са изключително редки, но ако се случат, ще искате да сте с нормални обувки.

10. Ако ползвате сейф в хотелската си стая, сложете една обувка вътре, заедно с ценностите си. Търсенето на тази липсваща обувка ще ви напомни да си приберете нещата от сейфа преди да си тръгнете.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай