logo

Не само нашите цигани страдат - на Френската Ривиера бутат незаконен дворец за $63 милиона! (ВИДЕО)

Не само нашите цигани страдат - на Френската Ривиера бутат незаконен дворец за $63 милиона! (ВИДЕО)

Незаконно построен дворец на стойност 63 милиона долара на Френската Ривиера, в който живее Патрик Дитер  със семейството си, трябва да бъде разрушен в рамките на 18 месеца - такова решение е взето от апелативния съд.

Имотът в тоскански стил се намира сред зелени хълмове и градини между градовете Монако и Кан, в южната част на Франция. Дворецът се появи в популярното шоу X Factor през 2017 г., когато Саймън Коуел и Шерил Коул дойдоха във Франция, за да участват в конкурса за таланти. Но сега замъкът трябва да бъде разрушен - предприемачът не бил получил разрешение за строеж, преди да построи имота в защитена гора през 2005 г., съобщава Mail Online.

Жена отиде на масаж в обичан от българите екзотичен курорт и свърши на инвалидна количка (ВИДЕО 18+)

Правната "битка" продължи 14 години - стартираха я британските милионери Стивън и Каролайн Бът, заедно с други недоволни съседи на Дитер. Британската двойка, управляваща хедж фондове в Лондон, била шокирана, когато милионерът започнал да организира оглушителни мега-партита в имота си. Семейната двойка заявила, че е удовлетворена от решението на съда. 

Френският бизнесмен в момента има 18 месеца, за да разруши имението, което често се използвало от олигарси и техните семейства за сватби и заснемане на филми, наемът е бил повече от 52 650 долара на ден. Дитер бе глобен с повече от 460 000 долара, макар че избегнал тримесечната условна присъда, която му бе дадена от първоинстанционния съд. Ако дворецът не бъде разрушен в рамките на 18 месеца, той ще плаща глоби по 660 долара на ден, пишат френските медии.

На мястото на шатото преди това имало ферма, докато не се превърнала в ренесансов замък с огромна територия, три басейна, две хеликоптерни площадки и достатъчно пространство за настаняване на 2000 души. По време на ремонта Дитер твърди, че е изчистил района, тъй като „е бил пълен със змии и насекоми“ и е засадил нови хиляди дървета в гората. Той също така твърди, че му е било дадено устно разрешение да разшири имота.

Екзотичното съчетание, наречено афро-азиатци: как изглеждат децата на "черни" и "жълти"?

Но съдът постанови, че почти 3000 квадратни метра жилища, както и хеликоптерната площадка, басейна и пътя до имота, преминават през защитена гора. Оригиналната, много по-малка сграда може да остане.

Британски пътешественик прекара 60 дни на улицата и реши, че повече никога няма да дава пари на бездомниците

Дитер и съпругата му се установили във фермерската къща през 2000 г., когато се родила дъщеря им, преди реконструкцията и разширението да започне през 2005 година. Той продал осем хектара земя на британската двойка през 2004 г. и първоначално е имал добри отношения с тях. Но всеки път, връщайки се от Лондон, двойката забелязала нова сграда - павилион, кула. Според Дитер, англичаните Бътс просто му завиждат.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай