logo

Неприятната истина – в тези курорти има най-голяма опасност да се натровите с храна

Неприятната истина – в тези курорти има най-голяма опасност да се натровите с храна

Единият е в Турция и е предпочитано място от много българи

Хургада в Египет е мястото, където е най-вероятно да получите хранително отравяне. Но ако си мислите, че в Испания е по-безопасно, вероятно ще останете изненадани от данните, които разкрива проучване, цитирано от „Сън“.

Информацията е събрана от компаниите, обявили се за експерти по туристическите здравни проблеми, Sick Holiday и YorkTest.

95% от запитаните, които са основно британци, са посочили Хургада в Египет като мястото, където най-често са получавали хранително отравяне.

Проучването проследява всички оплаквания, получени от туристи за последните две години. Открити са 380 случая на натровени британци в Хургада.

От очи до пениси! Пътешественичка разказа за най-гадните "деликатеси" по света

„Нивото на заболевамост по време на почивка на някои дестинации е доста притеснително. За две години сме получилавали оплаквания от Хургада по веднъж на всеки два дни, което е твърде висок брой за такъв малък курорт“, коментира Ричард Конрой от Sick Holiday.

Миналата година четиричленно семейство се заради със салмонела и шигела едва на втория ден след пристигането си в египетския курорт.

Другите високорискови дестинации са Пунта Кана в Доминиканската република с 211 оплаквания и Ривиера Мая в Мексико със 182 оплаквания.

Експерти посочиха 7 огромни ползи за организма от краставиците

Турция също попада в класацията със 108 жалби от Анталия.

В топ 10 влизат и два от най-популярните испански курорта – Майорка и Бенидорм.

„Хранителните отравяния убиват по 420 000 души на година по света, а около 600 млн души са заразени всяка година“, обяснява Конрой.

Лоши новини: Жените масово отказват да се пекат топлес

Ученият д-р Джил Харт предупреждава: „Едно доста неприятно състояние може да прерасне в дългосрочна хранителна непоносимост, чиито симптоми може да включват гадене, главоболие, подуване и мигрена“.

„Всяка година хиляди хора получават синдром на раздразнените черва като пряк резултат от хранително отравяне. Лечението му е трудно, то предизвиква силни болки в стомаха, подуване, спазми, газове, диария и запек“, добавя тя.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай