logo

Неща, обикновени за нас, които японците възприемат като варварщина

Неща, обикновени за нас, които японците възприемат като варварщина

Не се хранете в движение и не мислете на глас

Япония безспорно е сред най-успелите и интересни страни. Японците също така имат своите странности и, въпреки че са запленени от западната култура и начин на живот, има неща у представителите на западната цивилизация, които те не могат да възприемат и считат за проява на диващина.

1. Хранене в движение.

Трябва да признаете, че в и в България често можете да срещнете човек, който се храни в движение. Но японците имат култ към храната, всъщност я издигат до най-високия ранг на поклонение. Следователно процесът на хранене в Япония е свещен и никой японец няма да яде в движение. Е, може би ще го направи, но ще му бъде изключително трудно, тъй като ще трябва да прекрачи принципите и културните си обичаи.

2. Мислене на глас.

Защо чукчите слагат гола жена до замръзнал турист

Може дори да не забележите, когато, както се нарича, мислите на глас. По правило това се изразява в изразяване на достатъчно риторични въпроси от рода на „Чудя се дали ще дойда по-късно, ще закъснея ли“? Или "тази храна изглежда красива, нали"? Японците нямат такова нещо, те водят съществен разговор и е прието да се обсъждат само факти. Задават се въпроси и с цел получаване на отговори, а не просто така.

3.Не се шегувайте със събеседника си.

Японците са изключително обидчиви хора. И трудно разбират шеги (ако изобщо ги разбират), следователно е необходимо внимателно да следите какво казвате на японци или японки. Фрази, които други народи ще възприемат съвсем нормално, могат сериозно да обидят жител на Япония и след това определено ще изчезнете от списъка на потенциалните му приятели.

4. Забравете клаксона, дори когато сте в задръстване.

Съгласете се, за нас е съвсем нормално да чуваме шум на пътя в час пик, когато много клаксони от шофьорите се чуват от всички страни. Нещо повече, често се чудех как да направя това, ако все пак всички стоят неподвижно? В Япония това не е обичайно. Дори в най-трудните ситуации на пътя в центъра на Токио няма да чуете този хаос от купчината клаксони автомобили, японците просто чакат - търпеливо, така че, не дай Боже, да не смущите някой друг на пътя. Толкова са учтиви.

Невиждано! Саудитска Арабия се отвори за туристи, даже разрешава на жените да…

5. Закъснения.

А японците са и много скрупулни хора. Свикнали са винаги и навсякъде да бъдат навреме, всички служби на Япония работят, за да не закъснеят. В много страни е съвсем нормално, ако сте се съгласили да се срещнете с някого и той се е забавил за половин час. Или че ремонтната бригада пристига при вас час след определеното време ... Или линейката (това по принцип е нонсенс за Япония). Японците могат да изпаднат в паника, когато влакът или автобусът се забавят за минута. За една минута! А служителите на гарата със сигурност ще се извинят на всички, въпреки че самите те не са виновни за забавянето.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай