logo

Никога не яжте тези храни преди полет!

Никога не яжте тези храни преди полет!

Един от проблемите, които са често срещани на борда, са различни видове неразположения

Летенето със самолет невинаги е приятно занимание - сухият въздух, ниската температура на борда, турбуленцията и нуждата да седите на едно място часове наред, при това с маска на лицето, са далеч от представата на повечето хора за старт на хубава ваканция.

Един от проблемите, които са често срещани на борда, са различни видове неразположения. За да ограничите възможността да почувствате такова, добре е да избягвате някои храни, които не са съвместими с летенето.

Какво ни влияе на борда?

Сухият въздух на борда ни дехидратира, а заради налягането храносмилането е много лошо. Експертите съветват точно колко време преди полет е добре да ядете и какво да включите в менюто си, за да се чувствате максимално добре.

Кога преди полет да ядете?

Добра идея е да хапнете у дома преди полета - така няма да се изкушите да ядете на терминала преди излитане, където храната определено не е здравословна и води до допълнително дехидратиране.

Скритите райски кътчета на Каталуния, които просто трябва да видите

Дори и да не успеете да ядете у дома, гледайте последното ви ядене да е до един час преди полета. Така стомахът ви ще има достатъчно време да храносмели поне донякъде храната, преди да се качите на самолета.

Друг полезен съвет е да се придържате, доколкото е възможно, към обичайния си режим - опитайте се да ядете възможно най-близо до часа, в който обикновено ядете.

Преди 2 години този красив остров приемаше милиони туристи, а миналата беше посетен само от 45 чужденци

Какво да ядете преди полет?

Съобразете се със собствените си предпочитания и ако знаете, че няма как да издържите без да хапвате на борда, вземете си нещо здравословно - нарязани плодове и зеленчуци, ядки - най-добре сурови, сушени плодове, пълнозърнести бисквити, кисело мляко. Ако ви става лошо в самолета, заредете се с джинджифилови бонбони и от напитките на борда изберете чай.

За да избегнете дехидратацията, избягвайте кафето и алкохола и пийте много вода преди и по време на полет.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай