logo

Ню Йорк и Сингапур са най-скъпите градове за живеене в света през 2022 г.

Ню Йорк и Сингапур са най-скъпите градове за живеене в света през 2022 г.

Покачването на валутите е един от факторите, които повлияха

Ню Йорк и Сингапур си поделят първото място в класацията на най-скъпите градове в света през 2022 г., а миналогодишният лидер Тел Авив вече е на трето място.

Ню Йорк и Сингапур са начело в класацията най-вече заради удвоените цени на енергията в големите градове, като Москва и Санкт Петербург и напредват с 88 места, съобщава британският "Гардиън".

Покачването на валутите е един от факторите, които повлияха на скока на градовете в списъка, така че шест от осемте най-големи скока бяха регистрирани от градовете, водени от Атланта, тъй като щатският долар се засили рязко спрямо почти всички световни валути.

Това е най-нелюбезния град в света - високият стандарт на живот не помага

От друга страна, градове в страни, където валутите са паднали, също са паднали в списъка, така че Токио и Осака са слезли от 13-то и 10-то място за 2021 г., съответно до 37-о и 43-то място тази година.

Позовавайки се на проучване на изследователската служба на списание Economist, Guardian съобщава, че Стокхолм и Люксембург са отбелязали най-голям спад в списъка, а Дамаск в Сирия и Триполи в Либия са в дъното на списъка от 172 града, включени в изследването.

Град на брега на Дунав се грижи по изумителен начин за бездомниците си ВИДЕО

„Ако войната в Украйна не ескалира, прогнозираме, че цените на храните, енергията и суровините като металите вероятно ще паднат рязко през 2023 г. в сравнение с текущата година, което може да доведе до спад на разходите за живот в градовете, " каза се в изследването.
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай