logo

Откриха "северната Атлантида", погълната от океана заради грехове

Откриха "северната Атлантида", погълната от океана заради грехове

Според фолклора тези грехове включвали пиянство, безбожие и демонстриране на богатство, а животът в изобилие довел до неморален живот

Археолози за първи път картографираха изгубения град Рунгхолт. Докато някои историци се съмняваха дали градът някога е съществувал извън мита, нови изследвания откриха останките на тази "северна Атлантида" във Ваденско море.

Експерти от университета "Кристиан-Албрехт" в Кил откриват около 1,9 км средновековни могили около остров, известен сега като Зюдфал, след като картографират мястото с геофизично проучване, предаде “Таймс“.

Веднъж в живота: Откриха непокътната гробница от времето на Рамзес II в Израел

"Останките от селища, скрити под тинята, първо са локализирани и картографирани на широка площ с помощта на различни геофизични методи като магнитна градиометрия, електромагнитна индукция и сеизмика", казва за изследването Денис Вилкен, геофизик от Университета в Кил, в съобщение за пресата.

Според новото изследване находките включват пристанище, основи на голяма църква и дренажни системи.

В прессъобщението се казва, че проучванията на приливните равнини продължават да "изваждат наяве нови значими находки" и предоставят неповторима информация за живота на севернофризийците.

Изследователите обаче се налага да работят бързо, тъй като условията непрекъснато разяждат останките.

Легендата разказва, че някога процъфтяващият град, който сега се намира край бреговете на Северна Германия, е бил погълнат от Северно море за една нощ след силна буря като наказание за греховете на жителите му.

Според фолклора тези грехове включвали пиянство, безбожие и демонстриране на богатство, а животът в изобилие довел до неморален живот, а краят настъпил около Коледа, когато банда млади пияници се опитали да принудят свещеник да даде последно причастие на прасе в местна кръчма.

Духовникът отишъл в църквата, помолил се и поискал от Бога да накаже младежите. На следващия ден той напуснал града, а малко след това се разразила голямата буря, която изтрила Рунгхолт от лицето на земята. В средновековните легенди звукът от камбанарията му се чувал от дълбините на Северно море.

Сензационно! Откриха неизвестен водопад у нас, оказа се най-високият в... ВИДЕО

(Снимки: "Дейли Мейл") 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ооооо

Ооооо 06.06.2023 19:22

Сега е дошло време да погълне хамерика, за греховете и към света...

Гицка

Гицка 07.06.2023 2:22

Сега е дошло време да погълне пидерастията на Европа!!!!

Чепат

Чепат 07.06.2023 7:18

От толкова много разврат станало цунами

Ко речи?

Ко речи? 07.06.2023 22:04

Сега е дошло време да погълне злобните и ехидни байганьовци които явно са решили, че са съвършени

Спасение няма

Спасение няма 08.06.2023 0:41

Ушанката го е страх да не изплати греховете на Тръткин и топи всички около него