logo

Отвратително! Половината от работещите в самолетите са преживели нещо ужасно

Отвратително! Половината от работещите в самолетите са преживели нещо ужасно

Пътниците все повече се притесняват от факта, че много от качващите се на самолетите са пияни

Почти веки четвърти от десет стюарди или стюардеси са преживели вербално или физическо насилие от пияни или надрусани пътници през изминалата година. Това разкриват статистически данни, цитирани от „Дейли Мейл“.

Почти половината от посочените са били нападани вербално от пътници, които били или пияни или под въздействие на медикаменти като обезболяващи например.

Един на 12 е бил сексуално нападан от пияни на самолет, посочват още данните.

Какво ли не измислят тарикатите, за да се промъкнат в първа класа в самолета

Проучването, направено от застрахвотателна компания, разкрива, че някои от пасажерите сами се поставят под въздействието на медикаменти или пият толкова много, че не могат да слязат от самолета без спешна помощ.

Стюардите твърдят, че през изминалата година 5% от пътниците са били твърде пияни или друсани, за да слязат от самолета без помощ. Често се налагало да бъдат викани лекари.

Над две трети от работещите в салоните (68%) казват, че са станали свидетели на увеличаване на случаите на пияни или дрогирани пътници. Резултатът от това е, че 38% от стюардите са били нападани физически, а 7% и сексуално. 46% са били жертва на вербален тормоз.

Американка разкри как с помощта на алкохол е доживяла 109 години

Анкетирани са 100 служители и 2000 пътници. Установено е, че проблемът се задълбочава, въпреки че сега наказанията са много строги и достигат до 5000 паунда глоба и до 2 години затвор.

Пътниците все повече се притесняват от факта, че много от качващите се на самолетите са пияни. Това се дължи на факта, че по летищата нон стоп се предлага алкохол.

Друг голям проблем са разрешените и забранени лекарства. По време на полет стюардите и стюардесите постоянно трябва да се разправят с буйни пътници. Мнозина от тях, които имат рецепта за медикаментите, твърдят, че те им помагат да се успокоят по време на полета. 24% от вземащите лекарства всъщност вземат антидепресанти или хапчета срещу тревожност, а 21% пият приспивателни.

Медикаментите за отпускане на мускулите и незаконните медикаменти са сред останалите често използвани от пътниците в самолетите. Един на всеки четирима, обаче, традиционно се придържа към алкохола.

Изглежда, обаче, че мнозина сместват алкохола с лекарствата. „Шокиращ е мащабът на насилието, което служителите в салоните са принудени да търпят, докато са затворени на борда с пияни или надрусани пътници с неспокойно и неуместно поведение“, каза Том Бишъп, шеф на застрахователната компания, направила проучването.

Докато летях на този самолет, си спомних "Отче наш"!

„Пътниците често не знаят как ще реагират докато са във въздуха на комбинацията от лекарства, алкохол и промяната на налягането. Макар че всички искат приятно пътуване, хората трябва да намалят пиенето по време на полети, за да са сигурни, че винаги контролират положението. Те трябва да приемат само предписани лекарства в правилната доза. Хората, които са нервни или тревожни заради летенето, трябва да пробват алтернативни начини да се успокоят или да потърсят съвет от лекар“, добавя той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай