logo

Пикник на германски туристи във Венеция им излезе 4000 евро

Пикник на германски туристи във Венеция им излезе 4000 евро

Какво не ви е позволено да правите в този град?

Четирима германски туристи бяха глобени с 4200 евро за пикник в историческа забележителност във Венеция. 

Групата купила храна и разположила лагер на малък площад близо до площад Венеция в Сан Закария.

Те също така поставили столове и маса върху каменната конструкция, за която е установено, че датира от началото на 18 век. Местната полиция е уведомена, а всеки турист е глобен с по 1050 евро.

Плажът от най-красивите пощенски картички, който трябва да посетите поне веднъж в живота с

„Те може да са смятали, че това е нормално поведение, но не можете да ядете на 300-годишен паметник във Венеция и получихме бърз сигнал“, каза шефът на градската полиция Марко Агостини пред Times.

Агостини добави, че броят на туристите във Венеция се е върнал на около 90 000-100 000 на ден и че полицията е въвела отново местен "кодекс за поведение".

„Броят на посетителите се връща към нивата преди пандемията, но все още не сме виждали китайски и индийски туристи“, каза той.

„Трябваше да се намесим заради дроновете, хората, които ги пускат около площад Марко, и тези, които се гмуркат в каналите“, добави Агостини.

Ето ги! Петте типа туристи по родното Черноморие

Строгите правила във Венеция също забраняват скачането в каналите, изхвърлянето на боклук на улицата, носенето на бикини, писането на графити, храненето на чайки, поставянето на катинари на мостовете и карането на велосипеди, както и публичен пикник.


Миналия месец турист беше глобен с 400 евро за къпане в градските канали, докато през януари жена беше изгонена от Венеция и със забрана за влизане 48 часа, след като беше "уловена" да позира топлес на военен паметник.

Чешки турист беше "хванат" от полицията и глобен с 350 евро за нецивилизовано поведение, плюс още 100 евро и допълнителна забрана за влизане в града.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай