logo

Ето ги! Петте типа туристи по родното Черноморие

Ето ги! Петте типа туристи по родното Черноморие

Повече от нас още са заклещени в офиса, но мислено вече сме се изнесли на плажа със студен коктейл в ръка

Най-после е лято! Повече от нас още са заклещени в офиса, но мислено вече сме се изнесли на плажа със студен коктейл в ръка. Докато чакаме да дойде и нашият ред да тръгнем към морето, ето пет типа хора, които срещаме по Българското Черноморие:

Свалячите

Познати още като играчи и гларуси, това са момчетата, отишли на плажа с една-единствена цел: да заградят всяко момиче, изпречило се на пътя им. Тези самозвани донжуани се мислят за хита на сезона, но заучените им свалки и плоски лафове звучат по-неубедително даже от прословутото "Много мило!“ на Виктор Стоянов... Не, благодаря! 

Много ще изпуснете, ако пътувате из Балканите и не посетите тези градовеСемействата с малки деца

Лятна утрин: с компанията сте намерили местенце на плажа, разстлали сте хавлиите и отваряте по една студена бира. Всичко изглежда идилично, докато… не чуете детски плач в съседство. Да се окажеш до семейство с бебе на пясъка (или в хотела, или в самолета…) си е истински тест за психическа издръжливост. Да – децата са сладки, но също така са и шумни, неуморни и понякога доста досадни. Така че съжаляваме, ама защо трябваше да сядат точно до нас?!Пияните англичани

Какво по-емблематично за нашето Черноморие от… пияните англичани? Не е тайна, че българските курорти привличат тълпи чужденци, дошли на парти туризъм. Освен с британските си акценти, тези симпатяги често се отличават с изгорялата си до червено кожа и изцъклени от алкохола очи. И макар да не са най-изисканата компания, те са толкова (по пиянски) ентусиазирани, че няма как да не ни разсмеят!Момичешките компании

Шумни и неизменно подпийнали, тези момичешките компании отиват на Черноморието, за да хванат тен, танцуват и (както казва Лора Караджова) събират шопи и гларуси на ято. Ще ги познаете по високите токове, екстеншъните и iPhone-ите, винаги готови за селфи…

Турски плаж сред 40-те най-добри в Европа

All inclusive

Това са тези туристи (често пълнички мъже на средна възраст), които постоянно могат да бъдат открити в най-близката кръчма или плажен павилион за цаца. За тях ваканциите край морето са чиста проба кулинарен туризъм, а шведската маса за закуска – истински рай на земята. Ако все пак успеете да ги видите без порция пържени картофки в ръце, то те най-вероятно киснат в хотелското джакузи… което, по техните стандарти, си е вид спорт, пише vbox7.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

зевзек

зевзек 11.06.2022 9:57

Единствените, които няма да видите по родното черноморие са нормалните хора, които наистина отиват на почивка. Ако нямат пари за чужбинз отиват в планинските курорти, които все още не са завладени от гореописаните кретени.

kgm

kgm 12.06.2022 9:55

Интересно и къде точно да отидат семействата с малки деца за да не ВИ пречат? Освен това не разбрах ВИЕ в кой тип попадате. В шести ли?

Ванчо

Ванчо 01.07.2022 18:29

Да, няма по-лоша почивка от тази ако сте до стая в хотел където е настанено семейство с диви, не възпитани и врещящи деца. Ужас! Вече два пъти сме си тръгвали по-рано, при платена почивка с ранни записвания. Няма как да се разбереш с такива диваци, на които всичко е позволено.