От този материал може да изгубите апетита си. На платформата на Reddit служителите на американски ресторанти споделиха какво никога няма да пият и да се хранят самите те - от това, което поръчват техните клиенти.
Супа. Тя никога не се охлажда за през нощта, а стои в голям контейнер и затова стои малко топла с часове.
Декорации в напитки. Лимоните, лайма и портокалите никога не се измиват и буквално в 95% от случаите сервитьорите и барманите ги докосват с голи ръце. Това притеснява.
Продават цял замък само за 50 000 долара. Къде е уловката?
Почти нищо, което не е ниша за този ресторант. В рибен ресторант ли сте? Пицата вероятно ще бъде боклук. Дойдохте в пицария? Хумусът няма да е същият и т.н.
Трюфелно масло. В него няма трюфели. Миризмата на трюфел в него е синтетична и се прави на базата на петролни продукти. Тези, които го ядат, сервитьорите ги смятат за нещастници.
Всеки сос от сирене (дип), колкото и готино да звучи, всъщност е 95% масло и извара. Сериозно, това е половината от дневния прием на калории в малка купа.
Ако е ресторант с национална кухня: всичко, което не съответства на специализацията. Например, по-голямата част от менюто на децата (пилешки крилца, чийзбургер). Всичко това е просто замразено, купено в супермаркета.
По-добре се притеснявайте за леда във вашата чаша.
Някои поръчват три допълнителни порции и използват само половината от първата. Отвратително колко разточителни са хората.
Работя в два ресторанта, пише един от коментаторите.
1. Всичко, което се приготвя преди да поръчате. Готовата храна по поръчка е глупост. Тя не е много - и въпреки че всичко с изтекъл срок трябва да бъде изхвърлено, никой не го прави. Понякога всичко е просрочено три пъти.
Дрезден: Твърде хубаво, за да е истина
2. Почти всичко. Никой не мие чиниите правилно. Милион пъти върнах чашата обратно, защото върху нея имаше следа от червило. Салатите се правят с голи ръце от хора, които никога не мият ръцете си и се занимават с пари, мръсни съдове, фъстъчено масло - каквото и да е. Масите трябва да се избърсват с дезинфектант, но вместо това се минават с гореща мътна вода. Някои неща изобщо не се мият. Например, пасаторите просто се оставят под поток гореща вода. Никога не съм виждал готвачи да мият ръцете си. Дори водата се сервира топла и гадна - изглежда поносима само защото в нея се слага лед.
Изводът от историята: яжте вкъщи, а не в ресторанти.