logo

Разкрити са! Ето какво крият стюардесите зад гърба си, докато посрещнат пътници

Разкрити са! Ето какво крият стюардесите зад гърба си, докато посрещнат пътници

Когато се качвате на самолет, вероятно сте забелязали, че момичета в униформа посрещат пътниците с постоянна усмивка и ръце, строго скрити зад гърба им

Когато се качвате на самолет, вероятно сте забелязали, че момичета в униформа посрещат пътниците с постоянна усмивка и ръце, строго скрити зад гърба им. Може да се предположи, че тази поза е корпоративен стандарт, но не е. Тя не зависи от авиокомпанията, летището или града на заминаване. Любопитните туристи вероятно се чудеят защо стюардесите крият ръцете си от пътниците?

Всичко гениално е просто!

Оказва се, че преди излитане, още преди високоговорителят да поиска да изключите мобилните си телефони и да проверите коланите си, стюардесата трябва да преброи пътниците и да разбере дали всички са се качили.

Как да се справим със задачата възможно най-дискретно, за да не дразним хората? Специално за това те са измислили малко устройство - кликер.

Ето какво означават тайните думи, които изрича екипажът на самолета при извънредна ситуация

Кликерът е най-простото устройство, получило името си поради характерния звук, който издава при натискане. Едно щракване - качване на един пътник.

Защо трябва да се крие?

Стюардесите не трябва да показват кликерите, за да не притесняват излитащите. Това може да обърка и уплаши не по-малко, отколкото ако някоя от тях мине през кабината, блъскайки всички с пръст и изброявайки.

Готови ли сте за лятото? Това са трите най-топли морета СНИМКИ

Следователно стюардесата държи устройството зад гърба си и без да гледа, „щраква“ всеки пътник.

Както виждате, в скритите ръце няма нищо шокиращо или мистериозно - това е просто любопитен детайл от "кухнята" на пътническите въздушни пътувания.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Виждам

Виждам 20.06.2022 16:22

Че ме е направила илиянка Данка и янка

Сьщо

Сьщо 20.06.2022 16:22

И златка

Криене

Криене 22.06.2022 7:16

Каквото и да крият зад гърба си, зад повечето от тях се крие проблемна жена, която подобре да не ви е вкъщи (за постоянно де).