logo

Рекорд за Гинес! Това е селото с най-дългокосите красавици в света

Рекорд за Гинес! Това е селото с най-дългокосите красавици в света

Те спазват древна традиция, която днес привлича туристи отвсякъде

Това село дори не е много голямо - там има едва 82 къщи, но е много популярно. И не заради някоя архитектурна забележителност, а заради жените, които са известни като едни от най-красивите и дългокоси в света. 

Жените в това селце имат средна дължина на косите 170, а най-дългите дори достигат до 210 см.

Градът на греховете в Китай или Източният Амстердам

Селцето Huangluo се намира в Китай и вече е включено в книгата на рекордите Гинес като мястото, където живеят най-дългокосите хора. 

Жените там спазват стара традиция за пускане на дълги коси, те смятат, че им носят късмет и щастие. 

Освен това, дългите коси на местните жени примамват в селцето туристи, които идват, само и само да видят дългите кичури на красавиците. 

Всъщност съвсем отскоро чужди хора могат да се любуват на подобна гледка, защото по-рано само съпругът и децата са могли да зърнат дългите коси на жените. За първи път мъжът ги виждал едва в деня на сватбата си.

Тези строги правила били отменени в края на 80-те години на миналия век. Сега обитателките на селцето Huangluo могат съвсем свободно да показват разкошните си дълги коси на всички, които идват при тях, без да се притесняват, че ще бъдат порицани.

В Huangluo всички жени са дългокоси, но нещата не приключват дотам, защото дори и формата на прическата служи за символ. 

7 факта за китайците, които ще ви шокират и вдъхновят

Например, ако косите са завити свободно на кок - значи дамата е омъжена, но няма деца. Ако кокът е свит отпред - значи жената има и деца. 

На местните красавици съвсем не им е леко да се грижат за дългите си коси. Те губят много време за разчесване. Мият косите си със специален, местен "шампоан" - водата, която остава от сварения ориз. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай