Шок в Техеран! Затвориха над 500 ресторанта заради поквара и нелегална музика

Шок в Техеран! Затвориха над 500 ресторанта заради поквара и нелегална музика

Пускат специален номер за доноси за неморално поведение

Иранската полиция затвори 547 ресторанта и кафенета в Техеран за неспазване на „принципите на исляма“. Това обяви през уикенда шефът на полицията в столицата, цитиран от „Гардиън“.

„Собствениците на ресторантите и кафенетата, в които ислямските принципи не се спазват, бяха повикани и по време на тази операция 547 заведения бяха затворени, а 11 нарушители арестувани“, посочи Хосеин Рахими в официално изявление.

Операцията е проведена в последните 10 дни.

Никога не правете тази грешка в Дубай и ОАЕ - смъртна обида е

Нарушенията включвали „нетрадиционна реклама в кибер пространството, изпълнение на нелегална музика и поквара“.

„Съблюдаването на ислямските принципи е една от основните задачи и отговорности на полицията“, изтъква още Рахими.

Председателят на техеранския върховен съд, които се занимава с „културни престъпления и социална и морална корупция“, призова жителите на Техеран да сигнализират за случаи на „неморално поведение“ като изпращат съобщения на определен номер.

Сватбената рокля на тази булка втрещи мрежата (СНИМКИ)

„Хората искат да докладват за тези, които нарушават нормите, но не знаят как. Решихме да улесним справянето със случаите на обществени неморални действия“, обясни пред юридическо издание Мохамад Мехди Хаймохамади.

Гражданите могат да съобщават за случаи като сваляне на хиджаба в колата, организиране на смесени партита с танци или публикуване на неморално съдържание в Инстаграм.

Според правилата за обличане в Иран, където алкохолът е забранен, жените могат да показват на публично място само лицето, ръцете и стъпалата си и трябва да носят само семпли цветове.

През 2012 година правителството нареди кафенетата да сложат камери, за да наблюдават поведението на клиентите си. Някои собственици избраха направо да затворят.

Саудитките масово свалиха хиджабите! Вижте как изглеждат красавиците, които доскоро се забулваха

„Колкото и да ни боли и колкото и да ни липсват приятелите и всички вие, които бяхте на наша страна през изминалите четири години, утешаваме се с това, че поне няма да оставим стъклените очи на Големия брат да сканират и записват всяка наша стъпка, минута и спомен от изгрев до залез“, написа тогава във Фейсбук собственикът на популярното кафене „Прага“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай