logo

Стюардеса разкри какво означават тайните сигнали, които чуваме по време на полета

Стюардеса разкри какво означават тайните сигнали, които чуваме по време на полета

Първите 3000 метра излитане и последните 3000 метра кацане се считат за най-трудни от целия полет

Сигналите, които стюардите и пътниците чуват в началото и в края на полета, означават, че най-потенциално опасните етапи от полета са преминали.

Както знаете, страхът от летене, известен още като аерофобия, до голяма степен е свързан с липсата на контрол. Пътникът не само не може да повлияе по никакъв начин на действията на екипажа - той дори не вижда какво правят там в пилотската кабина.

И тогава, от време на време, в кабината се чуват някакви странни звуци ... има за какво да се изнервите!

Тайната стая в Мулен Руж, в която можете да спите само 3 дни в годината СНИМКИ

Стюардесата на голяма европейска авиокомпания разказа какво означават сигналите, които пътниците периодично чуват. Надяваме се, че това ново знание ще ви помогне да се справите с аерофобията (ако имате такава).

В началото и края на полета

Някои звуци може да имат малко различно значение в зависимост от типа на самолета, но основните сигнали винаги са едни и същи. Например сигнали, напомнящи обаждане на стюардеса, което пътниците чуват в началото и в края на полета, отбелязват края на най-критичния (и труден) етап от полета. И още един сигнал след първия показва, че колесникът е безопасно прибран и самолетът е влязъл в нормален режим.

Ретро СНИМКИ разкриват как са изглеждали Малдивите преди масовия туризъм

Първите 3000 метра излитане и последните 3000 метра кацане се считат за най-трудни от целия полет.

Привлечете вниманието

Могат да се чуят и сигнали, когато членовете на екипажа трябва да говорят помежду си, но те са в различни части на самолета: по този начин привличат вниманието. И три-четири сигнала подред означават, че се е случило нещо сериозно. Например, един от пътниците се е почувствал много зле или предстои особено силна турбуленция.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

МИЛЕНИУМ

МИЛЕНИУМ 24.05.2022 14:17

БЛАГОДАРЯ